Test

Berichten vanuit de Parochie Venray

Geplaatst op: 10 maart 20

De Parochie Venray gaat met de tijd mee. Onderstaande berichten brengen ze graag onder de aandacht: 

Stille Dag
Even een dag stilte, te midden van alle drukte en gedoe. ’n Dag van bezinning, twee inspirerende lezingen en vooral gelegenheid om te verstillen. Op zaterdag 21 maart is er gelegenheid daartoe in de Paterskerk. Aanmelden via de pastorie Eindstraat. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel zelf voor een lunchpakket zorgen. De dag begint met een Mis om 10 uur en eindigt om 16 uur.

24 uur voor de Heer
De paus was ermee vertrouwd vanuit Zuid-Amerika, maar heeft het in het H. Jaar van de Barmhartigheid in 2016 geïntroduceerd voor de hele wereldkerk: 24 uur voor de Heer. Op verschillende plekken in het bisdom Roermond is het sindsdien vast opgenomen op de kalender en wel rond zondag half-vasten. Dat is dit jaar op 22 maart. Graag willen we de oproep van de paus beantwoorden met 24 uur voor de Heer op 20 en 21 maart in de Paterskerk. Op vrijdagavond is er aanbidding om 17.30 uur, avondmis om 18.30 uur, een Taizé-avond aansluitend, gevolgd door nachtelijke aanbidding tot 10 uur in de ochtend. Dan vieren we de H. Mis van de Stille Dag (zie elders), waarna de aanbidding doorgaat tot 16 uur. In de avond en ochtend is de kerk vrij toegankelijk. Voor de nachtelijke uren kan men zich per uur aanmelden op de pastorie in de Eindstraat. De ervaring leert dat een uur van bidden en waken in de nacht een bijzondere ervaring is.

Parochies Venray starten digitale nieuwsbrief
Op vele adressen wordt enkele malen per jaar het kwartaalblad ‘Samen Kerk’ bezorgd. Daarnaast verschijnen parochieberichten met grote regelmaat in de lokale media. Daarnaast is er sinds januari ook een digitale nieuwsbrief in de lucht, met allerhande informatie over het programma in en rond de kerken en de parochies op allerhande gebied. Op de site van de Grote Kerk kan men zich voor deze maandelijkse Nieuwsbrief aanmelden.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet