Test

Pop Up Galerie in het teken van het vrouw

Geplaatst op: 02 maart 20

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Voor drie vrouwelijke, lokale kunstenaars is dit de uitgelezen kans om een expositie in te richten met eigen werk met als toepasselijk thema: VROUW. Deze expositie wordt tijdens internationale vrouwendag om 15.00u officieel geopend. Kom & bewonder in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad in het Venrayse centrum!

Tot zondag 26 april kun je het werk van Karin Juwett (Venray), Marleen Wijnen (Kronenberg) en Else van der Sloot (Boxmeer) bewonderen in de Pop Up Galerie. Juwett licht haar werk toe: ‘In januari 2019 ben ik begonnen met het thema Zalige zonden. Dit heb ik in mijn eigen gezicht ten uitvoer gebracht. Ik heb een mal van mijn eigen gezicht gemaakt. In het begin waren het thema’s zoals zoetigheid. Echter mijn ideeën waren oneindig. Ik ben ze gaan maken en heb geprobeerd mijn schminken en de klei te combineren. Mijn schminkideeën werk ik uit in klei.’ Inmiddels heeft ze 94 hoofden klaar: ‘Op naar de 100,’ aldus Juwett.           
Wijnen laat in de galerie haar ‘Megjes van Kronenberg’ zien. Ze fotografeerde 359 megjes in de leeftijd van 0- 96 jaar op de favoriete plek in hun huis. Resultaat is een bijzonder portret van bijna honderd jaar vrouwengeschiedenis in een kleine dorpsgemeenschap. ‘Zelf ben ik ook zo’n megje dat, na 25 jaar wonen in de stad, terugging omdat de plek zo uniek is. Als tiener wilde ik graag weg uit Kronenberg, de wereld ontdekken. Nieuwgierig naar hoe dat voor andere megjes was, vroeg ik bij het maken van het portret naar de betekenis van wonen en leven in het dorp en het eventuele verlangen naar de het leven en wonen in een stad: allemaal te zien tijdens de expositie,’ vertelt Wijnen.
In februari waren de paardenwerkstukken van Van Der Sloot te zien in de Pop Up Galerie. Deze expositie zie je echter één van haar andere specialiteiten: portretten, en dit keer uitsluitend de vrouwen. Haar werk kenmerkt zich door een krachtige toets en veel contrasten, ongeacht het materiaal. Vooral deze dynamiek van de lijnen en vlakken geven het eindresultaat een levendige en dynamische uitstraling. In haar portretten zijn niet alleen de gelijkenissen treffend, maar zij weet daarbij ook nog eens de bezieling van degene in het portret te vangen. Dit geeft haar werk een extra dimensie. 


De expositie is te zien van zondag 8 maart tot zondag 26 april. De Pop Up Galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 13.00u tot 17.00u.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet