Test

Pop Up Galerie Venrays Centrum gaat door

Geplaatst op: 03 februari 20

De negen voorgaande exposities in de Pop Up Galerie in het Kapelaanspad trokken bijna tienduizend bezoekers. Een top resultaat waarmee de experimentfase voorbij is. Zowel kunstenaars als bezoekers bevestigen dat er behoefte is aan een mooie galerie in het centrum van Venray. Trots vermeldt projectleider Henk van Os dat de volgende exposanten staan te popelen om hun werken te laten zien. Vanaf vrijdag 7 februari tot zaterdag 29 februari kun je in het weekend kunstwerken komen bewonderen van Ellen Snijders en Else van der Sloot.

Het materiaal waar Snijders (Nuenen) en Van Der Sloot (Boxmeer) mee werken, is verschillend. Snijders is al op jonge leeftijd begonnen met tekenen en wist zeker dat ze daar ooit in verder zou gaan. Aanvankelijk begon zij met zwart-wit tekeningen in potlood en houtskool. Al snel kwam daar ook kleur bij en later stapte ze over op het werken met pastelkrijt. Inmiddels maakt Ellen tekeningen waarvan kleur en vorm heel gedetailleerd worden uitgewerkt. Met fantasie en verbeeldingskracht geeft ze vorm aan menselijke emoties of de schoonheid van de dingen om haar heen. Het resultaat zijn dromerige tekeningen, zowel abstract als figuratief, of een combinatie van beiden. Ellen brengt het pastelkrijt aan op houten panelen die vervolgens met mixed media worden bewerkt. Haar meest recente werk laat ze nu in deze expositie zien.           
Van Der Sloot woont en werkt sinds 1993 in Boxmeer, waar zij in haar huis-atelier cursusgroepen begeleidt in hun teken- en schilderproces en zelf aan haar schilderijen en tekeningen werkt. Haar specialiteit is portret van mens en dier. Hierin maakt ze graag ‘uitstapjes’ naar haar favoriete dier het paard. Deze tekent en schildert zij het liefst dynamisch in hun volle kracht en elegantie. In de galerie vind je een selectie uit haar paardenwerkstukken.


De expositie is te zien van vrijdag 7 februari tot zaterdag 29 februari. De Galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 13.00u tot 16.00u. Na deze expositie zal de volgende expositie geheel in het teken staan van vrouwen. Ingericht door vrouwen over vrouwen. De opening van deze expositie vindt plaats op internationale vrouwendag: zondag 8 maart.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet