Test

De Winnaars van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos zijn bekend!

Geplaatst op: 20 januari 20

Afgelopen zondag werden in de foyer van de Venrayse schouwburg tijdens een drukbezochte bijeenkomst alle winnaars in de beide categorieën proza en poëzie van de schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos bekendgemaakt. De schrijfwedstrijd werd voor de 27ste georganiseerd door Literair Café Venray en er werden in 2019 liefst 81 bijdragen ingezonden. Bijzonder om te vermelden is verder nog, dat 27 inzenders voor de eerste keer aan de Raadselige Roos deelnamen en dat er 30 vrouwen en 42 mannen literaire bijdrage instuurden.

De eerste prijs in de categorie poëzie werd door de vakjury toegekend aan: Jan Peer uit Grave voor diens gedicht Sneeuwman. De tweede prijs ging naar Jan Smulders uit Oost-Maarland voor Niet meer hier en de derde prijs naar Josiline Bakx-v.d. Vorst uit Enschede met bevrijd. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden: Bevrijd van Luuk den Hartog uit Eindhoven; Tegemoet van Karin van Driel uit Venray; STRUIKELVERS van Stan Mooij uit Son en Breugel; Uitvaartbeurs van Mientje Wever uit Boxmeer en tenslotte Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn van Harrie Sniekers uit Thorn. 

De eerste prijs door de vakjury proza werd toegekend aan Rieks Veenker uit Middelburg voor het proza-verhaal Domanja;  De tweede prijs ging aan Ellis Wiendels uit Middelaar met Het ‘kantoor’ en de derde prijs aan Monique Cunnen uit Neerkant met De Wensput. De verhalen die ook in de bundel gepubliceerd worden, zijn: Bevrijd van Lieven Vandekerckhove uit Heverlee (B); Ontketend van Ton Adriaens uit Weert; Zomertijd van Max Rippe uit Meijel; Het blauwe vierkant van Hub Kockelkorn uit Amersfoort en Dies Irae van Gitta van Reeth uit Averbode (B).

De publieksjury poëzie koos uit de ingezonden gedichten het winnende gedicht voor de Rooje Roos publieksprijs. Dit werd Voorbij … van Geert van den Munckhof uit Horst. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden: Gevecht van Melis van den Hoek uit Goes; Bronnen in overvloed van Riky Schut-Hakvoort uit Venray; De zomer van 2018 van Leo Janissen uit Stramproy; Terugkeer van Jan van de Ven uit Uden en bevrijd van leven van Ita Ganzevles uit Eijsden.                          
De organisatie van de Raadselige Roos heeft besloten om dit jaar ook een aanmoedigingsprijs in het leven te roepen en uit te reiken. Deze prijs, de ‘Rozeknop’, werd afgelopen zondag uitgereikt aan Isa Cuppen, 16 jaar uit Horst voor haar gedicht Veehouderij.

 

Op de foto van links  naar rechts: Rieks Veenker (Middelburg) : 1e prijs vakjury proza);  Jan Peer (Grave): 1e prijs vakjury poëzie; Geert van den Munckhof (Horst) Publieksprijs de Rooje Roos; Isa Cuppen (Horst) aanmoedigingsprijs de Rozenknop poëzie.    

 

                                            

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet