Test

Schijt aan de Grens en Rockkoor Venray winnaars Cultuurprijs 2019

Geplaatst op: 29 december 19

Op zaterdag 28 december werden in een nagenoeg uitverkochte schouwburgzaal de jury- en publieksprijs uitgereikt van de Cultuurprijs 2019. Anne Thielen reikte beide prijzen uit. De juryprijs, gekozen door de onafhankelijke jury bestaande uit Rowan Wijnhoven, Eileen Meijer & Jan Pieter Thijssen, werd gewonnen door Schijt aan de Grens. Het Rockkoor Venray ging er vandoor met de publieksprijs!

‘Vergeleken met vorig jaar hebben we het showelement meer terug laten komen!’, blikt Marloes Kempkens (Cultura Venray) terug. Hay Freriks las een mooi gedicht voor en introduceerde zo de Dizzy Academy, die als winnaar van vorig jaar een spetterende opening verzorgden. De verschillende filmpjes tussendoor met als hoogtepunt ons eigen ‘Praatjesmakerspanel’, de verrassende gesprekken met alle genomineerden en alle intermezzo’s: het was een groot feest! Jongerenkoor Mix, het genomineerde Rockkoor, stijldansers van Janssen Dansen en Sporten lieten zien wat Venray op cultureel gebied in huis heeft. Uiteindelijk was daar het belangrijkste moment: wie zou er toch vandoor gaan met de juryprijs en de publieksprijs van de Cultuurprijs 2019?! 

De jury kreeg dit jaar meer aandacht op het podium, zodat ze uitgebreid konden vertellen over de wijze van kiezen. Dit jaar bestond de jury uit Eileen Meijer, Jan Pieter Thijssen en Rowan Wijnhoven. Innovatie en het bereik van het culturele initiatief waar de genomineerden voor genomineerd waren, waren twee belangrijke pijlers in de wijze van kiezen. Na de bekendmaking van de juryleden en hun criteria werd door wethouder cultuur Anne Thielen de juryprijs uitgereikt aan Schijt aan de Grens! Na het in het ontvangst nemen van de felicitaties en een kort bedankwoord van Wilbert Jeuken (Schijt aan de Grens) was het tijd voor de uitslag van de publieksprijs. De publieksprijs werd gekozen door iedere inwoner van Venray die gestemd had op zijn favoriet. En gestemd werd er: meer dan 2500 werd er gestemd met als grote favoriet: Rockkoor Venray!   

‘Na de bekendmaking van de winnaars gingen de zwarte doeken omhoog en begon Bigband Flavour met spelen. Een fantastische afsluiter van 2019. Het was nog gezellig tot in de late uurtjes!’, aldus Kempkens.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet