Test

Jazz en blues zangeres Barbara St. James met haar combo op het muziekpodium in Holthees

Geplaatst op: 28 november 19

Mariakapel Holthees is blij dat ze Barbara St. James op 15 december a.s. mag verwelkomen. Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar! “Barbara  is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk: zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”. Dit was de reactie van de jazzpianist Johan Clement toen hij de blues- en jazz zangeres Barbara st. James voor de eerste keer hoorde optreden. Dat was ook de reactie van de organisatie toen ze haar hoorden optreden in Nijmegen, wat er toe geleid heeft haar te vragen om een concert op ons muziekpodium te geven.

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.

Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.

Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting, Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als ‘bijzonder talent’ werd aangenomen. Zowel in binnen als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Beluister haar op YouTube en en je hoort dat zij de blues in al haar vezels heeft zitten, zij is de blues.

Reserveer hier kaarten à € 12.50 voor het concert of telefonisch 0478-636948 of  0616170433.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet