Test

Vrijheid maak je samen: 2 december

Geplaatst op: 19 november 19

Op maandag 2 december wordt er een speciale samenwerking op de planken gebracht in de Venrayse Schouwburg. Jeugdopera Brundibár, het Venrays Mannenkoor en Drumband/ Fanfare Concordia uit Wanssum hebben de handen ineen geslagen hiervoor. 

De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen – Venray reist tussen september 2019 en maart 2020 door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en in het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. In Venray zullen Drumband/Fanfare Concordia Wanssum en het Venrays Mannenkoor het tweede deel verzorgen met zo’n 150 muzikanten/zangers. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux, de Venrayse vertaling is geschreven door Ad van Zwol. De koorbewerkingen van deze compositie is geschreven door de dirigent van het Venrays Mannenkoor: Anton Kropivšec.

Op 16 november kwamen de twee verenigingen bij elkaar om de compositie 75 jaar Vreej voor het eerst gezamenlijk te repeteren. Een volle bak bij De Zandhoek in Wanssum. In het stuk zullen twee solisten de rol van opa en kleinkind in het stuk vervullen: Hans Gommans en Marie Louise Ansinger. Op 2 december zal drumband, fanfare, mannenkoor en solisten het 10 minuten durende stuk voor het eerst samen voor publiek uitvoeren. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Schouwburg Venray.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet