Test

Alle genomineerden Cultuurprijs 2019 bekend

Geplaatst op: 19 november 19

Twee weken geleden werd bekend dat het Rockkoor Venray de eerste genomineerde is voor de Cultuurprijs 2019. Inmiddels zijn ook de drie andere genomineerden bekend. Naast het Rockkoor zijn ook Gerrit Linders & Jan Broeren (ereleden van de Hazekeutel), Ad Welten en Schijt aan de Grens genomineerd. Zij komen allemaal in aanmerking voor de jury- en publieksprijs die uitgereikt worden op zaterdag 28 december 2019. Benieuwd? Bestel gratis jouw kaartjes bij Schouwburg Venray en ben erbij!

Alle genomineerden hebben zich het afgelopen jaar op innovatieve wijze ingezet voor de kunst & cultuur in de gemeente Venray. Het Rockkoor is een initiatief van het Venrays Mannenkoor, waarbij een compleet andere weg is ingeslagen, door out of the box te denken. Genomineerde Ad Welten heeft zich het afgelopen jaar nog meer ontpopt tot positieve muziekinfluencer, waarbij als highlight zijn inspanningen voor de Red Box Session worden gezien. Door deze Redbox Session krijgt popmuziek weer een groter podium in Venray. Schijt aan de Grens verhuisde afgelopen jaar van het St. Anna terrein naar het Venrayse centrum om daar nog meer de samenwerking op te zoeken. Iedere locatie vulde het thema ‘Zalige Zonde’ op een andere innovatieve manier in. Gerrit & Jan, ereleden van de Hazekeutel, zetten zich volop in voor het betrekken van de jeugd bij de Vastelaovend. Daarnaast zijn ze de mede-initiatiefnemers van het ‘bolderkarrenproject’. Ze schakelen organisaties in voor materialen waar (techniek)leerlingen van het Raaylandcollege bolderkarren mee bouwen. Deze bolderkarren worden ter beschikking gesteld aan basisscholen voor het creëren van een fantastische optocht. ‘Stuk voor stuk fantastische initiatieven en met recht genomineerden voor de Cultuurprijs 2019’, aldus Marloes Kempkens (organisatie Cultuurprijs 2019).

Uitreiking zaterdag 28 december
Wil je nou heel graag weten wie de jury- en publieksprijs wint op zaterdag 28 december. Bestel dan nu gratis jouw ticket via de site van Schouwburg Venray en stem mee op jouw favoriet!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet