Test

50-jarig jubileum Koor Chrisko

Geplaatst op: 28 oktober 19

Dit jaar bestaat Koor Chrisko 50 jaar, en dat mag gevierd worden! Op zondag 24 november vieren ze dit met een Heilige Mis om 11.00u in de Paterskerk. Na de viering is er onder het genot van een kop koffie/ thee een gezellig samenzijn waar ze iedereen van harte voor uitnodigen! 

Oprichting
Koor Chrisko is opgericht in 1969 door kapelaan Snijders en was toen verbonden aan de Vredeskerk (Christus Koning parochie) in Venray. Destijds bestond het koor uit veertig jongeren in de leeftijd vanaf 12 jaar en ouder. Het koor werd begeleid door het Rank Xerox orkest onder leiding van Jo van Els, tevens koordirigent. Nog steeds zingt een aantal dames van het eerste uur bij Chrisko. Het is een vertrouwde gang naar de repetitie; allemaal hebben ze een gezin of werk en de maandagavond brengt het samen zingen veel ontspanning en praten ze in de pauze gezellig over van alles en nog wat.

Het koor staat  ruim 25 jaar onder leiding van dirigente Norma Ansinger en wordt op orgel begeleid door Petra Koopmans. Na de sluiting van de Vredeskerk zijn ze gaan zingen in Paterskerk (de O.L.V. van Zeven Smarten Kerk). Het repertoire is met het koor meegegroeid en ze werken samen aan mooie muziek, liturgisch passend en in verschillende talen. Koor Chrisko heeft deelgenomen aan verschillende korenfestivals en muzikaal totaal. Ook verzorgen ze huwelijksmissen en uitvaarten, kerstconcerten of een muzikale avond in een zorginstelling. Een aantal keren per jaar zingen ze in de Grote Kerk (Petrus Banden Kerk). Hoogtepunten van het koor waren de KRO TV Mis, live uitgezonden vanuit de Grote Kerk en recent de muzikale medewerking aan de bisschopswijding van deken H. Smeets in Roermond.

Een klein koor van dertien leden heeft veel voordelen. Je kent elkaar door en door, je weet dat jouw stem ertoe doet, je vormt een hechte groep, maar daarnaast ben je met dit kleine aantal ook best kwetsbaar.

Feestelijk jaar
Naast de feestelijke viering op zondag 24 november, vieren ze het jubileum ook met een gratis kerstconcert op zaterdag 21 december om 20.00u in de Paterskerk. Zowel bij de Eucharistieviering als bij het Kerstconcert brengen ze een mooi afwisselend repertoire met solisten en verschillende instrumenten.

 

Benieuwd? Kom & Geniet!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet