Test

Muzisch Treffen 2019 met Anne Mieke Ruyten en Peter Winnen

Geplaatst op: 06 augustus 19

Het is inmiddels Weverslo-traditie dat de organisatie van Natuurbegraafplaats Weverslo op de laatste zondag van augustus een gevarieerd programma presenteren met muziek, proza en poëzie. Met trots presenteren ze deze keer twee Venrayse artiesten met een heel eigen achtergrond en carrière; beiden van topniveau; Anne Mieke Ruyten en Peter Winnen brengen ‘liedjes uit een artiestenleven en lessen uit een wielerleven’.

Anne Mieke Ruyten met solozangprogramma op Muzisch Treffen-podium
Anne Mieke Ruyten, bekend van tv en grote musicals als Sam Sam, Kinderen geen bezwaar en Charlie, de musical, brengt met het solo-zangprogramma OEVERS vooral Nederlandstalige liedjes die haar als een handschoen passen. Ze vertelt hiermee een persoonlijk maar zeer herkenbaar verhaal over de liefde, de humor, het gemis, de zelfspot en het leven en werken in twee landen. Anne-Mieke wordt hierbij kundig geflankeerd door Jan Moonen en Kris van Daele, twee muzikale meesters op de lange en kortere snaren.

Peter Winnen draagt voor uit eigen werk
Peter Winnen schrijft boeken en columns voor tijdschriften en kranten. Ook voor de Venraynaar Peter Winnen is deze thuiswedstrijd heel bijzonder. Hij draagt op het ‘Muzisch Treffen podium’ voor uit eigen werk. De voordracht zal niet zozeer gaan over het actuele in de sport maar meer over het ‘richtinggevende’ van koersen. Plus het gevecht tegen de natuur, de elementen en natuurlijk uiteindelijk het gevecht met jezelf. Dat is waar het over gaat.

Van Venray
Het is voor het eerst dat beide artiesten van Venray komen. Voor Anne-Mieke is het heel bijzonder dat ze – na de première van haar liedjesprogramma in de Venrayse Schouwburg – nu ook op Weverslo optreedt. Zingen op de plek waar je geboren en getogen bent, is altijd heel speciaal: meer dan ooit uit het hart! De in Ysselsteyn geboren Peter Winnen heeft volgens eigen zeggen zo’n beetje ‘wortelgeschoten’ in deze omgeving en kwam als kind al op Weverslo.

Weverslo verbindt mens, natuur en cultuur Het cultuurprogramma van Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo is gevarieerd met workshops, optredens, lezingen en theater, en toegankelijk voor een breed publiek. Het actuele programma staat op de website: www.weverslo.nl op facebook en in de nieuwsbrief.

Wanneer: zondag 25 augustus 14.30-17.00 uur
Kosten: €12.50
Reserveren via natuur@weverslo.nl / Informatie: www.weverslo.nl

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet