Test

Jeugd-Mandoline & Gitaar-orkest Nordrhein-Westfalen strijkt neer in Venray op 16 augustus

Geplaatst op: 23 juli 19

Op vrijdag 16 augustus vindt in de Grote Kerk in Venray een bijzonder concert plaats door het JugendZupfOrchester NRW, o.l.v. Eva Caspari. Letterlijk vertaald: het jeugdtokkelorkest. Tokkelinstrumenten zijn snaarinstrumenten als harp, gitaar, mandoline, ukelele, banjo en luit. Het orkest bestaat uit bijzonder getalenteerde en geselcteerde jonge musici, die zich voorbereiden op of al bezig zijn met een professionele muziekopleiding.

Het programma van hun concert bestaat uit louter Franse muziek: van Versailles, waar het Franse koningshof van Lodewijk wordt bezocht, gaat het via Parijs naar de componist Jean Francaix, die tot de geliefde vroege modernen gerekend mag worden. Zijn motto was het muziek te schrijven die vreugde brengt. Langs die weg vervolgt onze muzikale rondreis met liederen gekleurd door impressionistische klanken voor sopraan en orkest - Airs de rien, liederen over niets - van Sébasten Paci, om te eindigen met een muzikale wandeling door de stad Metz – Itinéraire – van dezelfde componist. De muzikale werken zullen afgewisseld worden met gepaste teksten en gedichten, met het thema zomer als rode draad.

Het orkest bestaat uit de beste jonge mandolinespelers en gitaristen uit NRW. Ze zijn met elkaar verbonden door hun liefde voor muziek en hun passie om samen mooie muziek te ‚tokkelen‘. Waar ze optreden laten ze grote indrukken achter…

Je bent van harte welkom op vrijdag 16 augustus om 19 uur in de Grote Kerk te Venray. Het concert begint om 19 uur (tot uiterlijk 20.20 uur) en is vrij toegankelijk. Een vrije gave wordt op prijs gesteld. Het belooft een bijzondere zomeravond te worden.

Klik hier voor meer informatie over het orkest. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet