Test

Wie mag zich Maestro 2019 noemen?

Geplaatst op: 04 juni 19

‘Één keer out of the box, één keer groots!’ Dat dacht de werkgroep van Maestro 2019 van fanfare Vriendenkring uit Overloon. Soms is het goed om jezelf als vereniging eens goed uit te dagen en het onmogelijke mogelijk te maken. Toen het plan om ‘Maestro 2019’ geboren was, is er een commissie aan de slag gegaan en heeft zoveel mogelijk het ongebaande pad bewandeld. Zes kandidaten werden gezocht en gevonden die de rol van dirigent voor die ene avond op zich zullen nemen! Zij zullen fanfare Vriendenkring uitdagen om muziekstukken te spelen zoals zij het zelf graag horen.  

De uitzonderlijk gekozen locatie van de Raaijhal zal feestelijk worden aangekleed met kroonluchters, tafels en stoelen zullen sfeervol en gezellig in de ruimte staan. Grote schermen staan opgesteld zodat u zowel op het podium als wel wat er in de speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen ‘greenroom’ gebeurt goed kunt volgen.  Ook de keuze van de muziek is een klein beetje bijgeschaafd voor dit evenement. Clair Bos, die meedingt naar de titel ‘Maestro 2019’: ‘Wat een feest maakt de fanfare er van! Ik ging nooit luisteren omdat ik het altijd druk heb met andere dingen, maar het klinkt gewoon echt gaaf!’

Elke Maestro heeft eenzelfde stuk en twee stukken die ze zelf uit een selectie gekozen hebben. Er zal mooie filmmuziek voorbij komen, maar ook bijvoorbeeld ABBA en The Beatles. Voor elk oor is er wel wat! Thijs Hofmans, kandidaat voor Maestro 2019: ‘Ik stond ervan te kijken hoe de fanfare die stukken speelt. Zij zo ontzettend groot in hun ervaringen, ik zo klein… en dan kijken ze ook nog naar mij hoe ik het wil hebben…’ De zes Maestro’s zijn al maanden bezig met dit project. De grondbeginselen van het dirigeren zijn bijgebracht door de huidige dirigent en elke Maestro heeft ook een eigen buddy waarmee geoefend wordt. Dat het een onderdeel van dagelijkse leven is geworden blijkt wel uit de reactie van kandidaat Theo Verdijk: ‘Als ik dan in de auto zit en naar de muziek luister, gaat die hand weer als vanzelf de lucht in!’  Hans Teunissen, ook kandidaat: ‘Het is een mooi onderwerp wat veel besproken wordt in mijn fysiotherapiepraktijk!’ Niet elke Maestro reageerde direct met een enthousiaste ‘ja!’ op de vraag of ze mee wilden doen met het evenement. Femke Weerts-Altink moest er éven over nadenken. Aangespoord door haar man en kinderen is ze toch aan dit avontuur begonnen! ‘Mooi om te zien hoe mijn dochter nu al zo trots op me is, gewoon omdat ik ondanks de spanning toch meedoe!’

Allemaal leven ze naar dit bijzondere evenement toe. Alles wordt in het werk gesteld om er een mooie avond vol show en entertainment van de maken. Daar zorgen de presentatoren Peter Loonen en Martin Derks wel voor! Zij zijn al jaren een bekend duo bij de Bonte Avonden en we twijfelen er niet aan dat zij hun humoristische steentje bij zullen dragen! Een driekoppige jury waaronder Karel van Soest, deze avond zonder ambtsketen, Rob van Reijmersdal, een muzikale duizendpoot en Gertie Mooren, de echtgenote van de dirigent van de fanfare zullen de maestro’s beoordelen op hun kunde. Niet alleen die van hen, maar ook uw stem wordt gehoord! Die avond zal er een app beschikbaar zijn waarop u en ook de fanfare zelf de favoriete Maestro een hart onder de riem kunt steken door digitaal te stemmen. Zou de winnende maestro volgens de jury dezelfde zijn als die van het publiek? Dat wordt spannend!

Het is natuurlijk niet alleen voor de Maestro’s en fanfare Vriendenkring een spannende avond. Ook voor de werkgroep die voor deze gelegenheid wat buiten de oevers treedt. De vraag of deze avond wel aan zou slaan, is meerdere keren gesteld! Jeanne Willems-Vloet (kandidaat Maestro) zegt hierover: ‘Voor mij is de avond geslaagd als iedereen er een feestje van maakt!’  De woorden van Jeanne hebben ons aan het denken gezet… Het zou écht fantastisch fijn wanneer jong en oud dit evenement mee kunnen maken! Voor het geld hoef je het niet te laten, kinderen tot 16 jaar betalen geen entree, ze mogen gratis naar binnen! Mocht je al kaartjes voor kinderen gekocht hebben, krijg je uiteraard jouw geld terug wanneer je het kaartje inlevert bij jouw afhaalpunt!

Daar toasten ze graag met u op!

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet