Test

20 Jaar Volksmusik mit Schwung

Geplaatst op: 14 augustus 18

Volksmusik mit Schwung bestaat 20 jaar en dat mag gevierd worden! Op zondagmiddag 2 september 2018 presenteren Rob Claessens van het radioprogramma ‘Volksmusik mit Schwung’ en Sjraar Janssen van Muzicanka hun ‘Rob’s Blasmusik im Herbst’: een drieluik met bijzondere blaasorkesten.

Voor dit jubileum heeft de organisatie een extra mooi programma samengesteld. De middag begint om 13.00 uur met een optreden van Muzicanka uit Hout-Blerick, opgevolgd door de Böhmerwaldkapel uit Schinnen. De muzikale middag wordt afgesloten door Die edelweisskapelle uit Bergeijk.

MUZICANKA
Neem 13 gedreven muzikanten met een passie voor de Mährische blaasmuziek. Voeg daar een vlotte spontane presentatrice aan toe, die de muziek én de muzikanten door en door kent. Het geheel wordt gekruid met een vleugje eigen interpretatie, een lepeltje lef en een snufje brutaliteit. Elk optreden van Muzianka is een feestje, ook voor de muzikanten zelf. Dus “riemen vast” en geniet van dit fijne orkest!

BÖHMERWALDKAPEL
De Böhmerwaldkapel timmert flink aan de weg, met een zeer gemotiveerde groep muzikanten en jonge talenten, waar limburg de komende jaren nog heel wat van kan verwachten. In 2015 nam de Böhmerwaldkapel succes vol deel aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen en wel in de hoogste klasse ook wel genoemd " die Profi- stufe" en werden ViceEuropameister.

DIE EDELWEISSKAPELLE BERGEIJK
Die Edelweisskapelle is reeds vele jaren een begrip in de blaaskapellenwereld voor originele Egerländer- en Böhmische blaasmuziek . Een fantastisch orkest en een waardige afsluiter van een mooie muzikale middag met fantastische blaasmuziek.

Het evenement vindt plaats in MFC De Baank, Albionstraat 26, 5809 AD Leunen . De zaal gaat open om 12.30 uur en de entree is € 5,00.
Kaarten kunnen gereserveerd worden via kaarten@volksmusikmitschwung.nl of telefonisch bij Rob Claessens, tel. 06-514 82986. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet