Test

25 jaar Literair Cafe Venray

Geplaatst op: 22 februari 18

Zo na de carnaval hebben we het woord gegeven aan Marivi Claessens van het Literair Caf Venray. Zij vertelt in haar blog over wat het Literair Caf Venray inhoudt en wat ze doen.

Hoi, ik ben Marivi Claessens, pr-bestuurslid van Literair Caf Venray. Wat is Literair Caf Venray (afgekort LCV) en waarom zet ik me daar voor in ? Als ik uit onze website www.literaircafevenray.nl citeer, zie ik daar staan: Het initiatief om in Venray een literair caf op te richten is genomen door Harry Theunissen (1938 1999) met als doel: meer mensen in contact te brengen met schrijvers uit het Nederlands taalgebied op een toegankelijke manier. Zijn motto luidde: Als een mens zich uit in taal zie je de geest van de mens. Op 15 april 1993 werd de stichting Literair Caf Venray- regio een feit.

De snelle rekenaars onder ons hebben al gezien dat we dit seizoen 25 jaar bestaan. We hebben dus een jubileumjaar en dat zijn we op onze, eigen ingetogen manier aan het vieren. Geen grote feesten die veel geld kosten en veel mensen op de been brengen. Voor ons geen evenementen in enorme hallen. Toch willen we zeker wel vieren dat we al 25 jaar ons best doen om Venray iets mooier te maken. Als kers op onze feesttaart hebben we a.s. 12 maart om 19.00 in de schouwburg te Venray een speciale gast uitgenodigd:

Tommy Wieringa
Wij als bestuur zijn erg blij dat hij naar Venray komt en we hebben een mooi programma opgesteld, met hem in de hoofdrol. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen en we hopen dat niet alleen onze seizoenpashouders, maar ook vel andere inwoners uit Venray en omstreken op die maandagavond de weg naar de schouwburg weet te vinden.

Hopelijk tot 12 maart !

Waarom ik me voor het Literair Caf Venray inzet, zou ik graag in het vervolg willen toelichten.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet