De Literaire Salon, een samenwerkingsproject van de Bibliotheek BiblioNu en Literair Café Venray, wordt wegens succes komend seizoen 2017-2018 weer op twee donderdagavonden georganiseerd, zowel op 2 als op 30 november 2017. Deze keer met een extra tintje in verband met het 25-jarig jubileum van Literair Café Venray.

Over het boek
Het te bespreken boek in de komende Literaire Salon is De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa. De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor hen uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als een lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden. Geen dikke pil, maar een boek met meer dan voldoende gespreksstof voor twee avonden.
Nog een extra facet aan deze salon is dat we voor deze avonden, als toehoorders, leden van de fotoclub Venray uitnodigen. Zij lezen en luisteren mee en vertalen hun reflecties in beeld. De foto’s krijgen een plaats op de feestelijke jubileumbijeenkomst en worden tentoongesteld in de Bibliotheek.

Heb je interesse? 
Deelname aan de Literaire Salon bedraagt € 25,00 (twee avonden). Het boek De dood van Murat Idrissi  van Tommy Wieringa wordt voor € 7,50 door de Bibliotheek beschikbaar gesteld (is nadien dan uw eigendom), een geste van de Bibliotheek ter gelegenheid van het jubileum van het Literair Café. In totaal maak je €32,50 over. Als u belangstelling hebt, kunt u zich aanmelden per e-mail: info@biblionu.nl en tevens het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL59 RABO 0139989587 ten name van BiblioNu Venray onder vermelding van uw naam en Literaire Salon najaar 2017.

Als u interesse heeft, aarzel niet te lang, want er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar.

Wanneer? Donderdag 2 en donderdag 30 november 2017
Waar? Bibliotheek Venray
Tijd? 19.30u t/m 21.30u
Entree? €25,- + €7,50 voor het boek

Klik hier voor meer informatie.

Meld je voor 1 oktober as. aan voor de Literaire Salon!

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 12 september 2017

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by