In Venray kan men al jaren wandelen en fietsen langs kunst. De prachtige bundels Te voet en Op de fiets langs kunst leiden langs alle, meer dan honderd beelden en kunstwerken in de openbare ruimte in hartje Venray, de wijken en dertien dorpen. De kunstroutes zijn nu weer helemaal actueel.

Bij het zilveren bestaan heeft Literair Café Venray complete actuele aanvullingen uitgebracht van de wandelroute in het centrum en de fietsroutes West (met de Peeldorpen) en Oost (met de Maasdorpen). De kunstroutes zijn namelijk ook poëzieroutes. Bij de foto van elk kunstwerk met info over dat beeld en de kunstenaar staat een passend gedicht. Het Literair Café bracht de routes uit bij eerdere jubilea. Nu, bij het 25-jarig bestaan, zijn aanvullingen naar de actuele situatie op hun plaats. Een tiental beelden is verplaatst, zo’n zelfde aantal is door diefstal of vernieling uit het straatbeeld verdwenen maar anderzijds is Venray verrijkt met een twintigtal aanwinsten, groot en klein. De aanvullingen zijn verwerkt in fraai uitgevoerde brochures (met foto’s) als bijlage bij de bestaande bundels. Bij aankoop van die bundels (wandel 2.50, fietsroutes 7.50, samen 9.00 euro) zijn de aanvul-brochures gratis; voor de duizenden bezitters van de bundels geldt voor losse exemplaren een schappelijk prijsje.

Voor het wandellegioen zijn de fietsroutes ook interessant, met name het eerste gedeelte. Dat gaat bij Oost met begin- en eindpunt NS-station Oostrum (ca. 25 km.) door Maasdorpen en het Maasarm-project Ooijen-Wanssum; bij West voert het eerste gedeelte met begin- en eindpunt het Odapark (ca. 20 km.) langs het project (in aanleg) Rooyse Schans. Bundels en aanvullingen zijn verkrijgbaar bij VVV Venray en boekhandel Roojboek.

Verdere info:  www.literaircafevenray.nl en www.liefdevoorlimburg.nl

Kunstroutes in Venray weer helemaal actueel

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 26 juli 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by