Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, het grootste leesfeest voor kinderen, dat loopt van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober.  In Venray is er 9 oktober een interactieve tocht met o.a. een animatie-workshop.

Op woensdag 9 oktober organiseert de bibliotheek Venray in samenwerking met het Odapark, Schouwburg Venray, Tante Truus, Literair café, Xpeditielab, Drumlines, dansschool Janssen en Dizzy dance een interactieve tocht waarbij kinderen op diverse plekken mee kunnen doen aan een activiteit.  Elke activiteit duurt 5 tot 15 minuten. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij de Schouwburg.

Animatieworkshop
In de bibliotheek kunnen kinderen meedoen aan een animatie-workshop. Er wordt eerst een verhaaltje geschreven waarna er door middel van de app Puppet Pals een kleine animatie van gemaakt wordt. Voor de dichters in spé verzorgt het Literair Café een workshop gedichten maken in de bibliotheek. De activiteiten zijn doorlopend te volgen van 14.00 tot 17.00 uur. Om 17.00 uur is er weer een afsluitende activiteit bij de Schouwburg.

Op de website biblionu.nl staat alle informatie over de Kinderboekenweek. Zo lees je welke zilveren griffels (prijs voor de best geschreven kinderboeken) en penselen (prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken) er zijn uitgedeeld.  Ook staan er acht verschillende filmpjes met opdrachten speciaal voor basisschoolleerlingen op deze site. De filmpjes zijn gemaakt door BiblioNu medewerkers en Martijn van de Voort van MIghty1.

Kinderboekenweek: Volop activiteiten bij BiblioNu

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 30 september 2019

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by