De nieuwe AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming gaat in op 25 mei 2018. Een vloek, een zegen of allebei? De urgentie van de invoering van deze Europese privacywet wordt nog weinig erkend door sport- en cultuurverenigingen. Verenigingen realiseren zich vaak niet wat ze moeten doen om aan de wet te voldoen. De gemeente Venray organiseert op maandag 28 mei a.s. een bijeenkomst over de AVG privacywetgeving. Benieuwd? Meld je dan snel aan! 

De AVG zorgt in ieder geval voor:
- versterking en uitbreiding van privacy-rechten;
- meer bewustwording van de risico’s die ‘onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens’ met zich meebrengt;
- meer verplichtingen en verantwoordelijkheden voor instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken;
- bevoegdheid tot het opleggen van boetes tot 20 miljoen euro.

Bijeenkomst op maandag 28 mei a.s.
In samenwerking met Huis voor de Sport Limburg organiseert de gemeente Venray op maandag 28 mei a.s. in het gemeentehuis te Venray de bijeenkomst ‘is jouw vereniging AVG-proof?. Je bent vanaf 18.30u van harte welkom en het programma start om 19.00u en duurt tot circa 20.30u. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over de verplichtingen en risico’s voor jouw vereniging die de invoering van de AVG-wet met zich meebrengt. Op de bijeenkomst lichten ze ook een online stappenplan toe, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Over het stappenplan
Jouw vereniging komt er niet onderuit zelf aan de slag te gaan met de implementatie van deze wet. Met behulp van het online stappenplan kun je zelf de stappen doorlopen. Om toegang te krijgen tot het stappenplan is een code nodig. Meer informatie over het stappenplan ontvang je tijdens deze avond. Provincie Limburg stelt het stappenplan voor elke Limburgse vereniging kosteloos beschikbaar. Na het afronden van alle stappen is jouw vereniging AVG-proof en ontvangt de vereniging een certificaat.

Gezien het belang en de handige tools die je tijdens deze bijeenkomst krijgt aangereikt is het erg zinvol deze bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden
Dit kan tot en met 25 mei door te mailen naar danny@venraybeweegt.nl. Laat even weten met hoeveel personen je komt.

Is jouw vereniging AVG-proof?

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 11 april 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by