Over anderhalve maand sluit de inzendtermijn om nog mee te kunnen doen aan de 25ste editie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. De inzendtermijn sluit namelijk op 1 oktober aanstaande.

Schrijftalent
De ervaring van de wedstrijdorganisatie echter leert dat naarmate de inschrijfdatum in zicht komt, amateurdichters en – schrijvers haast maken om een gedicht of verhaal in te zenden. Er zijn veel  mensen in ons land die schrijven voor hun plezier en deze kunst dagelijks beoefenen. Sommige mensen vinden het fijn om hun schrijftalent regelmatig te toetsen en ter beoordeling voorleggen aan een jury. Zij zien het meedoen aan een schrijfwedstrijd als een vorm van talentontwikkeling en ervaren de publicatie van hun verhaal of gedicht als blijk van waardering van dat talent.

Meedoen
De schrijfwedstrijd is bedoeld voor iedereen boven de 18 jaar en die woont of geboren is in Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Nederlandstalig België. De inzendingen moeten in het Nederlands zijn geschreven, mogen niet eerder elders zijn gepubliceerd en moeten digitaal worden aangeleverd naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl. Klik hier voor de spelregels van de schrijfwedstrijd. 

Thema
Het thema dit jaar is: de teugels laten vieren. Het thema is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Een thema waarmee een amateurschrijver en –dichter wel raad mee weet. De wedstrijdleiding hoopt dat dit thema de deelnemers vleugels geeft.

Winnaars Raadselige Roos 2017
Wie de winnaars worden van de oudste en meest bekende schrijfwedstrijd in onze regio bepalen de drie jury’s: vakjury Poëzie, vakjury Proza, terwijl de Publieksjury voor het beste ingezonden gedicht een prijs uitlooft.
Op zondag 14 januari 2018 zal burgemeester Hans Gilissen voor de achtste achtereen volgende keer, de prijswinnaars bekendmaken.

Inzendtermijn Raadselige Roos eindigt op 1 oktober as.

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 18 augustus 2017

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by