De nieuwe tentoonstelling in het Odapark staat geheel in het teken van Limburg. Cul-de-Sac is de meest Limburgse tentoonstelling uit de geschiedenis van Odapark. Zes fotografen schetsen een beeld van mensen die in Limburg wonen. Een tentoonstelling die het portret centraal stelt, als een autonome kracht ook, los van de context.

Naast het portret presenteert Cul-de-Sac ook een aantal bijzondere projecten die cultuur, publiek, fotografie en de mens in het Limburgse in zichzelf verenigen. De zes fotografen binnen deze tentoonstelling zijn Edith Eussen, Romy Finke, Franco Gori, Arie Kievit, Maarten Kuypers en Jacques Peeters. Zij laten allemaal mensen zien die aan Limburg zijn verbonden.

Zes projecten
Naast de expositie van 65 foto’s allemaal in Limburg gemaakt zijn er vier projecten verbonden aan Cul-de-Sac. Zo worden alle bezoekers van de expositie, als ze toestemming geven, gefotografeerd. De foto’s komen aan een muur in Odapark. Zo ontstaat ook een dynamisch beeld van het publiek van Odapark.
Verder laat Wiek Lenssen zijn documentaire zien over inwoners van de Peel, zoals die in de jaren zestig en zeventig in het natuurgebied woonden. De documentaire is gebaseerd op foto’s van Jacques Peeters; de foto’s zelf zijn ook onderdeel van deze tentoonstelling.
Ook is er binnen Cul-de-Sac plek voor de rubriek ‘Ook dit is’ van Dagblad de Limburger waar de afgelopen jaren veel Noord-Limburgers hebben verteld over hun onbekende passies.
Voor het Kunstlab is een programma opgezet waarbij scholieren onder deskundige begeleiding een portret maken van de Heilige Oda, een historisch personage dat lang geleden door Limburg zou zijn getrokken.

Wil je meer weten?
Loop na 17 november eens binnen in het Odapark of kom naar de opening op donderdag 17 november om 19.30u. Klik hier voor meer informatie.

Odapark presenteert haar nieuwe tentoonstelling: Cul-de-Sac

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 16 november 2016

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by