Test

Emina versterkt het bestuur van Cultura

Geplaatst op: 19 oktober 23

Na mijn studie Kunstgeschiedenis heb ik een aantal jaren gewerkt in culturele sector. Bij Prince Claus Fonds heb ik de kunstenaars en initiatieven uit de hele wereld mogen bewonderen, bij Kunstenaars&CO uit Nederland. Na een aantal jaar bij verschillende fondsen te hebben gewerkt ben ik bij gemeente Nijmegen beland als adviseur cultuur met focus op lokale initiatieven en instellingen. Tegenwoordig werk ik als senior bestuursadviseur economie bij gemeente Arnhem, waar ik verantwoordelijk ben voor de herdenking van Slag om Arnhem. Als iemand die zelf oorlog heeft meegemaakt weet ik hoe belangrijk het is om te blijven herdenken hoe verschrikkelijk de oorlog is en ook om stil te staan bij het feit dat we in vrijheid leven.  

Zowel in mijn werk als in mijn privé leven zijn maatschappelijke betrokkenheid en impact altijd belangrijk geweest. Zo ben ik nog actief in de politiek, ben ik bestuurslid bij Kleur&Kracht en ben ik actieve lid van Bosnische organisaties.

Waarom Kunst en cultuur:

“Ik was net drie maanden in Nederland toen mijn mentor op ISK (Internationale Schakelklas), op eigen initiatief en op eigen kosten, de hele klas meenam naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Ik zal die kennismaking met Nederland door de eeuwen heen nooit vergeten. Niet alleen omdat ik het mooi en indrukwekkend vond, maar vooral omdat ik de Nederlanders beter kon begrijpen, waar ze vandaan komen, de innovatieve geest en het DNA van de hedendaagse maatschappij. Dat is precies wat cultuur doet, het ontwikkelt begrip voor andere normen, waarden en culturen. Kunst en cultuur bepalen de identiteit van een mens, een groep, een volk, een land. Maar het doet nog veel meer dan dat. Wetenschapsjournalist Mark Mieras noemt kunst ‘een noodzaak om te kunnen overleven in onze veranderende wereld’.Creativiteit stimuleert het vermogen om problemen op te lossen, om te innoveren. Volgens verschillende onderzoeken blijkt dat mensen daar vitaler, optimistischer, tevredener en minder angstig van worden. Kunst en cultuur zijn essentieel voor onze ontwikkeling, gezondheid en welzijn.”

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet