Test

Cultura Venray is verhuisd

Geplaatst op: 03 november 23

Cultura Venray is verhuisd
 
Sinds haar oprichting in 2016 is Cultura Venray gevestigd in het Schoutenstraatje. Dit is in de loop der jaren een vertrouwd adres geworden voor cultuur minnend Venray, niet in de laatste plaats omdat het ook atelierruimte bood aan een aantal kunstenaars. Er zijn dan ook mooie dingen ontstaan achter deze deuren.
 
Het bericht dat het pand verkocht zou worden maakte het voor Cultura Venray noodzakelijk elders een geschikte locatie te zoeken. En die zoektocht is zeer succesvol geweest: Op 1 november 2023 heeft Cultura Venray haar intrek genomen in het gebouw waar ook het Venrays Museum en het Historisch Platform Venray gehuisvest zijn.
 
Deze locatie is voor Cultura Venray de perfecte uitvalsbasis om nog zichtbaarder te zijn in het culturele veld. Ook biedt dit kansen om de wisselwerking tussen het Venrays Museum, het Historisch Platform Venray en Cultura Venray te versterken, uiteraard met behoud van ieders eigen identiteit en zelfstandigheid. De huisvesting in de Borggraaf zal zeker een positief effect hebben op de uitstraling en de bekendheid van Cultura Venray. Hierdoor zal ook voor het onderwijs en andere partners in de gemeente Venray dit adres vaker in beeld komen en bezocht worden. Ook wordt hierdoor de samenwerking met de andere cultuurpijlers, te weten het Odapark en de Schouwburg, vergemakkelijkt zodat Kunst en Cultuur nog beter kan wortelen in de Venrayse samenleving.

De openingstijden van het gebouw en zijn gebruikers zijn te vinden op de ieders website. Er zal nog een kleine verbouwing plaatsvinden zodat Cultura Venray nog zichtbaarder is binnen de muren van de Borggraaf. Desondanks zal Cultura Venray wel vanaf de bovengenoemde datum in de Borggraaf te vinden zijn. Kom gerust eens langs, we staan voor je klaar.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet