Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. BiblioNu Venray gaat in januari van start met het Taalcafé. Een plek waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Marita Peeters, specialist specifieke doelgroepen van BiblioNu heeft hoge verwachtingen van het Taalcafé: “ Het is zo belangrijk dat mensen met Nederlands als tweede taal de mogelijkheid krijgen om met Nederlanders te praten. We hebben gemerkt dat er veel behoefte aan is. Van bezoekers in de bibliotheek krijg ik regelmatig de vraag of we die mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen te praten, kunnen bieden.”

Wanneer?
Het Taalcafé is elke laatste donderdag van de maand van 13.00 – 14.30 uur in de bibliotheek Venray, Merseloseweg 59. De eerste keer is op 25 januari. Marita Peeters is nu al enthousiast over het Taalcafé. “Het lijkt me ontzettend leuk als er straks een grote groep mensen van diverse nationaliteiten in onze bibliotheek samen aan het kletsen is over diverse onderwerpen. De bibliotheek als laagdrempelige organisatie die midden in de samenleving staat, is hiervoor de ideale locatie. Het taalcafé wordt zonder twijfel een leuke plek om elkaar beter te leren kennen”.

Iedereen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl

BiblioNu start Taalcafé

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 12 januari 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by