Symfonieorkest Helmond- Venray vierde op 22 juli jl. het gouden jubileum van twee leden. Henk Reints en Anton Fransen werden in 1971 lid van de Helmondse Orkestvereniging, 10 jaar na de oprichting. En bleven al die tijd lid, ook na de fusie met de Orkestvereniging Venray in 2004.

Op 22 juli 2021, tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantie, kregen zij beiden van de voorzitter een speciale voor deze gelegenheid gemaakte verenigingsspeld opgespeld en natuurlijk bloemen. Zij zijn de eerste leden die dit gouden jubileum bereiken.

Anton was behalve muzikant (hoornist) ruim tien jaar voorzitter van het orkest. Henk is telg uit een echte orkestfamilie: zijn vader richtte in 1961 het orkest mede op. Henk was zelf naast muzikant (violist) tevens penningmeester. Twee dochters van Henk speelden ook viool bij Symfonieorkest Helmond-Venray.

Het was bijzonder om nu dan toch echt 'live' deze jubilarissen te mogen huldigen. Immers, het orkest is na ruim een jaar niet gespeeld te hebben, op 10 juni pas weer begonnen met repeteren, onder leiding van de nieuwe dirigent: Samuel Aquirre.

Symfonieorkest Helmond-Venray feliciteert beide heren en is er trots op dat zij al zo lang trouw hun muziekhobby bij het symfonieorkest beoefenen.

Jubilarissen SOHV

Geplaatst door: Marloes Kempkens
Geplaatst op: 28 juli 2021

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by