Filmtalent uit Midden- en Noord-Limburg opgelet! CineSud zet in samenwerking met Cultuurregio Noord twee speciale productie-trajecten op voor makers met goede filmideeën uit deze regio. Er is geld voor een korte fictiefilm en een korte documentaire. Shoot Noord!

Shoot Noord! 
Tussen 1 oktober en 1 december kunnen makers uit Midden- en Noord-Limburg hun ideeën voor korte fictiefilms (maximaal 8 minuten) en korte documentaires (maximaal 15 minuten) insturen voor het Shoot Noord! project. Dat kan via deze pagina. Uiteindelijk wordt er in beide richtingen één filmidee geselecteerd dat respectievelijk €8.000 en €6.500 krijgt waarmee de film gemaakt moet worden. Makers krijgen gedurende het gehele vervolgtraject coaching vanuit CineSud en externe professionals. In januari 2022 gaan de films in première tijdens het Limburg Film Festival. Nadien zullen ze tevens vertoond worden in de lokale filmtheaters in de regio. 

Inloopspreekuren
Heb je vragen, tips, wil je je idee van tevoren bespreken of gewoon kennis maken? Op de volgende data organiseert CineSud inloopspreekuren. Tot 20 oktober zullen deze digitaal plaatsvinden. Afhankelijk van de daarna geldende covig19-maatregelen zullen ze op locatie in Roermond of Venlo worden georganiseerd. 

- maandag 19 oktober, 11.00-13.00 uur
- maandag 2 november, 11.00-13.00 uur
- maandag 16 november, 11.00-13.00 uur
- maandag 30 november, 11.00-13.00 uur

Aanmelden voor deze inloopspreekuren is verplicht en kan door een mail te sturen naar info @ cinesud.nl

CineSud zoekt filmtalent Noord-Limburg

Geplaatst door: Marloes Kempkens
Geplaatst op: 12 oktober 2020

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by