Test

31ste Schrijfwedstrijd Raadselige Roos

Geplaatst op: 13 oktober 23

De 31ste editie van de schrijfwedstrijd van de Raadselige Roos van het Literair Café Venray gaat van start!

Met groot genoegen nodigen wij u uit (weer) mee te doen. U kunt deelnemen door een gedicht en/of een verhaal uiterlijk 31 december 2023, om 00.00 uur in te sturen. Het thema voor deze editie luidt: s ‘barricade’ en is verplicht voor alle inzendingen.

De schrijfwedstrijd is bestemd voor iedereen, die ambitie heeft om een literair verhaal of gedicht te schrijven en biedt iedereen een podium om diens schrijftalent te tonen en te toetsen. Zoals bij elke wedstrijd horen ook bij een schrijfwedstrijd spelregels. Deze zijn op een aantal punten vernieuwd en te lezen in “Reglement Raadselige Roos 2023” op de website: www.literaircafevenray.nl onder de webpagina ‘Raadselige Roos’.

De spelregels in het kort: uw gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een verhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. Beide mogen niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. De inzendingen moeten volgens de spelregels en per e-mail worden ingezonden naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl

Het inschrijfgeld dient te worden overgemaakt op de bankrekening van het Literair Café Venray: NL 46 RABO 0132 594 250 onder vermelding van Roos 2023, uw naam en woonplaats. Dit in verband met een correcte verwerking van uw inschrijving.

Evenals in de voorgaande jaren verschijnen de werken van de winnaars van de Proza-, Poëzie- en Publieksprijs in de bundel Raadselige Roos 2023 samen met passende beeldende werken. Naast de bundel Raadselige Roos 2023 ontvangen de drie 1ste prijswinnaars een trofee, het juryrapport en boekenbon, de 2e en 3e prijswinnaars het juryrapport, een boekenbon en natuurlijk alle winnaars het traditionele boeket Roojse rozen.

Wij streven ernaar om, evenals in de afgelopen jaren, de feestelijke prijsuitreiking plaats te laten vinden op zondag 21 april 2024 in Zaal 7 van hotel Asteria in Venray en vragen u deze datum nu al in uw agenda te noteren. U krijgt hiervoor te zijner tijd nog een aparte uitnodiging.

Wij wensen u veel inspiratie, creativiteit en voldoening bij het schrijven van uw gedicht en/of verhaal en zien uw inzending met belangstelling tegemoet.

Met hartelijke groet, Namens de organisatie Raadselige Roos,

Wil Hoeijmakers, Marlies Schell, Jan Thijssen en Ton van Gestel

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet