Zandakker

Het Muziekkorps

muziekkorpsHet tamboer- en pijperkorps van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is net als de schutterij in 1975 weer nieuw leven in geblazen na een tijd van rustig bestaan. Dat dit niet van een leien dakje ging zal niemand verbazen, maar met wat oudere muzikanten kwam er in het begin toch een aardig korps op straat, welk vooral getrokken werd door de familie Volleberg.

Het korps werd in 1978 uitgebreid met fluiters, waardoor het toen een tamboer- en fluiterkorps werd. In 1988 werd de voormalige 'Drum en showband Venray' door de schutterij overgenomen, waardoor het ledenaantal fors toenam. Het fluiterkorps concept is na een aantal jaren niet haalbaar gebleken, waardoor het korps is doorgegaan als tamboerkorps. Dit korps staat momenteel hoog aangeschreven in de schutterswereld, als men de totaal uitslag van de laatste jaren van het Oud Limburgs Schuttersfeest bekijkt eindigen ze altijd bij de beste tien voor van alle divisies.

Het muziekkorps behaalde ook op andere muziektoernooien uitstekende resultaten, zo werden ze winnaar van het Jordaanfestival in Amsterdam en tweemaal wonnen ze het Almere muziek festival. Ook bij buitenlandse optredens waren ze zeer succesvol.

Verder wordt er opgetreden op de bondsschuttersfeesten, waarbij het diverse malen is gejureerd als beste muziekkorps in de optocht en met het terreinoptreden. Sinds drie jaren heeft het muziekkorps een forse uitbreiding gehad met nieuwe jeugdleden, die de toekomst van de drumband zeker zeer veilig stellen. Dit betekent wel dat het muziekkorps tijdelijk mindere resultaten boekt, maar blijkt dat de jeugd zeker weer gaat zorgen voor de hoge klasseringen.

Het muziekkorps kent een interne opleiding tot tamboer en dit geldt zowel voor jeugd als volwassen personen.  

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet