St. Oda Merselo

St.Oda Merselo – Muziek maak je samen!

Al sinds 1918 is fanfare St.Oda een vereniging die niet weg te denken is uit Merselo. Naast muziekopleidingen via de vereniging, hebben wij een actieve drumband, jeugddrumband en fanfare. Allemaal onder leiding van enthousiaste instructeurs/dirigenten. Jaarlijks verzorgen wij optredens in eigen dorp, gemeente, provincie en zelfs in het buitenland!

Jeugddrumband
De jeugddrumband is een groep van enkele enthousiaste jonge drumleerlingen. Ze leren, naast de individuele muziekopleiding, ook in groepsverband de fijne kneepjes van het drumvak. Dit gaat samen met enkele optredens, waarin ze kunnen laten horen wat ze al kunnen. Samen muziek (leren) maken, dát staat centraal.

Drumband
De drumband is een gevarieerde groep met (volwassen) slagwerkers. Jaarlijks verzorgt de drumband diverse eigen optredens/concerten waarbij steeds meer melodische slagwerkinstrumenten gebruikt worden. Een voorbeeld van een jaarlijks terugkerend concert is Drumsensation; een uitwisseling met andere drumbands. Daarnaast is de drumband samen met de fanfare aanwezig bij diverse optochten en serenades in het dorp.

Fanfare
De fanfare maakt muziek in het “klassieke” genre (denk aan een mars of de wat ‘zwaardere’ muziek), maar ook in het “populaire” genre (denk aan popmuziek). Gedurende het jaar brengen ze tijdens meerdere concerten deze gevarieerde muziekstukken ten gehore. De fanfare is daarnaast samen met de drumband aanwezig bij diverse optochten en serenades in het dorp.

Verbinding met basisschool De Lier
We vinden het onze taak om muziek bij kinderen onder de aandacht te houden en hen te stimuleren muziek te maken, want muziek maken maakt slim! We werken daarom samen met basisschool De Lier. Zo werken we samen aan verschillende muzikale projecten, zoals een musical. Daarnaast geven we blaasworkshops, om de leerlingen warm te maken voor de (blaas)muziek.

Enthousiast of wil je meer weten?
Iedereen is welkom tijdens onze repetities om te komen kijken én luisteren of om de sfeer te komen proeven. Want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Beginner, herintreder of jarenlange ervaring. Saxofoon, drums of xylofoon. Dit maakt voor ons niet uit, als je maar met plezier muziek maakt! Niet muzikaal aangelegd? Ook als bezoeker van onze optredens zien we je graag verschijnen!

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website www.stodamerselo.nl, ons volgen op Facebook (Fanfare St. Oda Merselo) en Instagram (st.oda.merselo), binnenlopen bij een repetitie of contact opnemen met Vera Michels (secretariaat@stodamerselo.nl).

Een muzikale groet en hopelijk tot ziens!

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet