Ons Genoegen

Ons Genoegen is in 1908 opgericht als een wielerclub. Er was in die tijd nog geen sprake van een muziekvereniging. Het hebben van plezier en het wedstrijdfietsen was belangrijk, waardoor al snel een zangafdeling werd gevormd binnen de fietsclub. Niet alleen het wedstrijdfietsen was belang­rijk maar ook het plezier erin, wat al snel leidde tot een zangafdeling binnen de fietsclub. In deze zangclub zaten leden uit Oirlo, Klein-Oirlo en Castenray.

In 1927 werd er besloten om de vereniging om te zetten in een fanfare. In 1964 werd de drumband opgericht waarna Ons Genoegen statutair werd omgezet in een muziekvereniging gericht op een bredere muzikale en culturele invulling van de verenigingsactiviteiten.

Fanfare en drumband hebben in de vele jaren van het bestuur van de muziekvereniging deelgenomen aan diverse concours en optredens.

In 2008 bestond muziekvereniging Ons Genoegen 100 jaar, dit werd groots gevierd met een jubileum jaar. Het hoogtepunt van dit jaar was het jubileumweekend waar onder andere de band Krezip en Gebroeders Ko op kwamen treden. Ook werd dat jaar een galaconcert gehouden in de Schouwburg van Venray.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet