Test

Leden en vrijwilligers werven én binden

Wanneer: 05 april 2024 - 05 april 2024
Waar: Volgt | Venray & Gennep
Tijd: 13:00u - 16:30u
Tickets bestellen
Meer informatie Voeg toe aan agenda 24-04-05 24-04-05 Europe/Amsterdam Leden en vrijwilligers werven én binden http://www.culturavenray.nl Volgt Cultura Venray info@culturavenray.nl

Iedereen heeft eigen redenen om lid of vrijwilliger te zijn van een amateurkunst-vereniging of erfgoedorganisatie. Ieder lid of iedere vrijwilliger heeft ook op een eigen manier een binding met de vereniging. Wat bepaalt nu hoe die binding is ontstaan en zich ontwikkelt? Heb je daar als vereniging invloed op? En hoe werkt dat bij potentiële leden? Hierover gaat de workshop:

‘Leden en vrijwilligers werven én binden’.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers(besturen) van amateurkunstgroepen, waaronder muziekverenigingen en koren.. Van en met elkaar leren staat centraal. Ben je bestuurder, vraag dan ook een actief lid of bijvoorbeeld het nieuwste lid van je vereniging mee.
Wat je gaat leren?
De workshop laat jou ervaren hoe het proces van leden en vrijwilligers werven en binden verloopt. Je krijgt inzicht in de reis die leden en vrijwilligers door jouw vereniging maken. Je hoort van anderen hoe zij hun reis hebben gemaakt en wat er nodig is om nieuwe leden en vrijwilligers aan die reis te laten beginnen. We bespreken de verschillende niveaus van betrokkenheid. Je krijgt handvatten om inzicht te krijgen in wat leden of vrijwilligers bindt aan jouw vereniging. Ook krijg je tips over hoe je meer betrokkenheid bij je leden en vrijwilligers kunt creëren.
Door wie?
Het Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Klankkleur Limburg en Rabo ClubSupport organiseren deze workshop op verschillende momenten en locaties in de provincie. De workshop wordt gegeven door procesbegeleiders Mat Teuwen (Doen is ervaren) en Marleen van Engelen (Rabo ClubSupport).
Terug naar agenda
© 2023
Created by LR Internet