Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum

Heemkundevereniging Meerlo/ Wanssum houdt zich bezig met het vastleggen en uitdragen van de historie van de dorpen Geijsteren, Wanssum, Blitterswijck, Meerlo, Tienray en Swolgen in de breedste zin. 

Het bestuur/vrijwilligers komt/komen elke donderdag van 19.00 tot 22.00 uur bijeen in het heemkundegebouw. Dit gebouw is eigendom van de parochie Onze Lieve Vrouw Troosteres der Bedrukten en is gelegen achter de kerk in Tienray. Het publiek kan dan ook terecht voor allerlei informatie aangaande de plaatselijke geschiedenis, die tot 1000 jaar of verder teruggaat, van de dorpen Blitterswijck, Geijsteren, Meerlo, Tienray, Swolgen en Wanssum.
Jaarlijks wordt er een voor- en een najaarsvergadering voor de leden gehouden. In die vergadering legt het bestuur verantwoording af van de in de afgelopen periode gedane activiteiten. Er wordt een spreker uitgenodigd, die een [dia]lezing houdt bij voorkeur over een thema dat in relatie staat met het verleden of heden van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum. Niet-leden zijn daarbij ook van harte welkom.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet