wereld paviljoen

ERVAREN, BELEVEN EN DOEN IN HET WERELDPAVILJOEN!

Het kabinet vindt dat scholen meer aandacht moeten schenken aan ‘(wereld)burgerschap’. Met het ‘Inleefatelier’ van het Wereldpaviljoen in Steyl kunnen scholen hier op een bijzondere manier invulling aan geven: in een levensecht nagebouwd dorp uit Nicaragua met o.a. een huis, school, cacaoplantage, fabriek, bank en markt. De leerlingen krijgen een vliegticket en paspoort, beleven een virtuele vlucht in een heus vliegtuig, krijgen een Spaanse naam, gaan door de douane en stappen een andere wereld binnen!

Meerwaarde
De grote meerwaarde van het Inleefatelier ligt in het op een ervaringsgerichte en speelse manier leren over thema’s als armoede, kinderarbeid, niet naar school kunnen, oneerlijke handel en duurzaamheid in ontwikkelingslanden. Ook waardering voor andere culturen en gebruiken en voor de veerkracht van mensen in deze landen komen aan de orde. Dit gebeurt met programma’s waarin leerlingen in een rol en verhaal duiken, waarbij ze worden meegenomen door volwassen rollenspelers.

Uit lovende reacties van leerkrachten blijkt dat deze methode enorm aanslaat. Doordat leerlingen letterlijk spelenderwijs leren zijn ze gemotiveerd en beklijft de informatie beter. Ze ontwikkelen hun sociale vaardigheden en gevoel voor solidariteit en komen zelf met oplossingen voor een betere wereld. Wereldburgerschap!


Terug naar overzicht

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by