De Cultuurprijs

De Cultuurprijs: een initiatief van en samenwerking tussen Bibliotheek Venray, Odapark, Schouwburg Venray en Cultura Venray om cultuurinitiatieven in het zonnetje te zetten.

Het concept

Het concept werkt als volgt: iedere betrokken organisatie nomineert een persoon of organisatie. Een totaal onafhankelijke jury kiest voor de uitreikingsavond een winnaar uit de genomineerden. Op de avond zelf kiest daarnaast het publiek de terechte publiekswinnaar. Na de uitreiking sluiten we de avond en het jaar 2019 feestelijk af. In 2019 vindt de feestelijke avond plaats op zaterdag 28 december 2019.

Criteria

Zowel een onafhankelijke jury als het publiek kiezen uit de genomineerden een winnaar. De genomineerden hebben allemaal gemeen dat ze zich het afgelopen jaar innoverend ingezet hebben op het gebied van kunst & cultuur in de gemeente Venray. De winnaars ontvangen beiden een aanmoedigingsprijs als blijk van waardering voor hun inzet en initiatief.

In ‘t kort

De uitreiking van de Cultuurprijs vindt plaats op zaterdag 28 december. Meer informatie over de precieze tijden volgt.

Entree?

Deze avond wordt er geen entree gevraagd. Wel wordt er gewerkt met ‘gratis kaartjes’ die aan de balie in de Schouwburg of via de site van de Schouwburg (let op dan betaal je wel reserveringskosten) te bestellen zijn. Houd hiervoor onze media in de gaten. 
Klik hier voor het reserveren van kaartjes. 

Vragen?

Neem contact op met Marloes Kempkens via info@culturavenray.nl of via 06-34452547.

Genomineerden Cultuurprijs 2019

Ad Welten

Ad Welten

Ad Welten heeft zich het afgelopen jaar nog meer ontpopt als positieve muziekinfluencer in Venray. Vooral zijn inzet voor de...

Lees meer
Jan Broeren en Gerrit Linders, ere-bestuur van de Hazekeutel

Jan Broeren en Gerrit Linders, ere-bestuur van de Hazekeutel

Jan & Gerrit zetten zich al jaren volop in voor de Hazekeutel en betrekken zo alle jeugd bij de Vastelaovend...

Lees meer
Rockkoor Venray

Rockkoor Venray

Een initiatief van het Venrays Mannenkoor waarbij compleet een andere weg is ingeslagen, door out of the box te denken....

Lees meer
Schijt aan de Grens

Schijt aan de Grens

Een dorpsfeest wat als geen ander de verbinding weet te leggen met andere gemeenten. Innovatief dit jaar is de beweging...

Lees meer

Winnaar 2018

Op zaterdag 29 december 2018 werd in een volle schouwburgzaal de eerste Cultuurprijs uitgereikt. Hubert Mackus reikte de Cultuurprijs, gekozen door de onafhankelijke jury bestaande uit Lisanne Wisgerhof, Danjelle Creemers en Frans Palmen, uit aan Jera on Air. Anne Thielen maakte de winnaar van de publieksprijs bekend, waarop ruim 5000 gestemd werd: Dizzy Academy!

Foto door: Imtiaz Willems
V.l.n.r.: Hubert Mackus, Sjoerd Ewals (Jera on Air), Rosa Poels (Dizzy Academy), Anne Thielen 

Download het jury rapport

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by