De Cultuurprijs

De Cultuurprijs: een initiatief van en samenwerking tussen Schouwburg Venray, Omroep Venray en Cultura Venray om cultuurinitiatieven in het zonnetje te zetten.

Het concept

Het concept werkt als volgt: iedere betrokken organisatie nomineert een persoon of organisatie. Een totaal onafhankelijke jury kiest voor de uitreikingsavond een winnaar uit de genomineerden. Op de avond zelf kiest daarnaast het publiek de terechte publiekswinnaar. Na de uitreiking sluiten we de avond en het jaar feestelijk af. In 2020 vindt de feestelijke avond plaats op zaterdag 2 januari 2021.

Criteria

Zowel een onafhankelijke jury als het publiek kiezen uit de genomineerden een winnaar. De genomineerden hebben allemaal gemeen dat ze zich het afgelopen jaar innoverend ingezet hebben op het gebied van kunst & cultuur in de gemeente Venray. De winnaars ontvangen beiden een aanmoedigingsprijs als blijk van waardering voor hun inzet en initiatief.

Cultuurprijs 2020

Vanwege alle Covid-19 en de aangescherpte richtlijnen is het niet meer mogelijk om een live-uitzending te bewerkstelligen op 2 januari 2021. Hiervoor hebben we nog wel iets anders verzonnen, houd onze mediakanalen in de gaten om te zien en te luisteren wat dit precies is!  

Vragen?

Neem contact op met Marloes Kempkens via info@culturavenray.nl of via 06-34452547.

Winnaar 2019

Op zaterdag 28 december 2019 werd in een nagenoeg uitverkochte schouwburgzaal de juryprijs en publieksprijs van de Cultuurprijs 2019 uitgereikt. Anne Thielen reikte zowel de juryprijs als de publieksprijs uit. De juryprijs werd in de wacht gesleept door Schijt aan de Grens. Dit jaar bestond de onafhankelijke jury uit Eileen Meijer, Rowan Wijnhoven en Jan Pieter Thijssen. Uit meer dan 2500 stemmers bleek Rockkoor Venray de publieksfavoriet! 

Foto door: Jolijn van Goch 

Download het jury rapport

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by