Test

Drumband St. Catharina Leunen Veulen Heide

De drumband is een onderdeel van harmonie St Catharina uit Leunen, Veulen en Heide. De slagwerkers laten op vele concerten zien wat ze in huis hebben en doen dit met veel enthousiasme. De drumband staat onder leiding van Jan Voermans en repeteert op woensdag van 19.00u tot 21.00u. 

Geschiedenis
De drumband (het tamboerkorps) werd opgericht in 1956. In november 1956 trad het tamboerkorps voor het eerst op tijdens het jaarlijkse concert en de toneeluitvoering.
In 1973 behaalde de drumband na een aantal jaren van promotie naar een steeds hogere divisie het landskampioenschap in de ere-divisie. Het daarop volgende succes was het behalen van de 1e prijs in de hoogste afdeling op het Wereld Muziekconcours in Kerkrade in 1974. Jammer genoeg was viel hierna de groep even uit elkaar. Enkele maanden later werd er echter een nieuwe groep gevormd die onder leiding van instructeur J. Voesten aan het werk ging om de drumband weer op te zetten.

Na een aantal jaren van opbouw en verschillende eerste prijzen die jammer genoeg niet tot promotie leidden promoveerde de drumband in 1990 van de derde naar de 2e divisie. Dit gaf een zo grote stimulans dat al in 1991 deelgenomen werd aan het concours in Goirle waar de drumband met glans promoveerde naar de eerste divisie. Deze promotie werd bevestigd in 1993 toen in Tubbergen een mooie eerste prijs in de eerste divisie werd behaald. In 1999 kwam er na 25 jaar een einde aan het tijdperk Jan Voesten. Bij zijn afscheid werd hij voor zijn verdiensten voor de drumband benoemd tot ere-lid van de harmonie.

Na het afscheid van Jan Voesten werd Wil van Horck de nieuwe instructeur van de drumband. Onder zijn leiding promoveerde de drumband op het concours in Goirle in 2001 van de eerste naar de eredivisie in de afdeling A/B wat inhoudt dat het korps én meedoet aan marswedstrijden én meedoet met stilstaande werken. In juni 2008 nam Wil van Horck afscheid als dirigent, en sindsdien speelt de drumband onder leiding van Jan Voermans. In 2021 heeft Jan de drumstokken over gedragen aan Job Janssen.

Terug naar overzicht
© 2023
Created by LR Internet