Die Rubensammler

Die Rubensammler is een blaaskapel uit Leunen. De leden van de blaaskapel komen uit de omliggende dorpen van Leunen. Zo hebben ze leden uit o.a Horst, Oirlo, Venray, Oostrum en Veulen. Veelal zijn de leden van onze kapel in hun eigen dorp ook nog eens lid van de plaatselijke Fanfare of Harmonie.

In de zestiger jaren werd door een aantal leden van de fanfare de blaaskapel opgericht. De optredens van “De Knollekes”, zoals het orkest zich noemde, bleven beperkt tot carnaval en de jaarlijkse feestavond van de fanfare en drumband. De leiding van het blaasorkest was in handen van W. van Osch.
Vanaf 1970 ging de blaaskapel over op het spelen van andere muziek dan carnavals- en feestmuziek. De kapel ging zich in navolging van vele andere blaaskapellen toeleggen op “Egerlander” muziek. Naar aanleiding van de muzikale verandering werden naam en kleding aangepast aan het genre en ging de kapel verder onder de naam “Die Frohlichen Rubensammler”. Daarnaast werden oude tradities zoals het 1 mei aanblazen, in ere hersteld.

Naast de Egerlander muziek is er in de loop der tijd ook steeds meer Tsjechische muziek in het repertoire gekomen. Tegenwoordig staat de blaaskapel onder leiding van Bruno Lucassen en telt het 14 leden. Sinds het grote 50-jarig Jubileumfeest, op 22 september 2012 te Veulen, gaat de kapel door het leven als "Die Rubensammler".

Tijdens diverse nummers die ze maken verruilen klarinettist Jos en tenorhoornblazer Henk hun instrument voor de microfoon om ook hun vocale kwaliteiten ten gehore te brengen. Ook Bruno Lucassen, de muzikale leider voorziet de nodige nummers met zijn vocale inbreng.

Bezoek de website
Mgr. Goumansplein 1, Venray
rubensammler@leunen.nl
Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet