Wereldmuziek

Wereldmuziek is een brede term die verwijst naar muziekgenres en -stijlen die afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, buiten de traditionele westerse muziektradities. Het omvat een divers scala aan muzikale vormen, zoals traditionele volksmuziek, etnische muziek, fusiongenres en wereldwijde populaire muziek.

Wat wereldmuziek bindt, is vaak het gebruik van traditionele instrumenten, ritmes, en zangstijlen die geworteld zijn in de culturen van hun oorsprong. Het is een boeiende mix van geluiden die de culturele diversiteit en rijkdom van onze planeet weerspiegelen.

Sting Alike
Vrollie- Joekskapel Van Toete Noch Bloaze
Die Rubensammler
Ensemble Poco Rubato
Era Studio's
Frank Wakelkamp, cello en viola da gamba
Geutefiks
Henk Amuseert
Houtblazers-atelier Lucassen
Joekskapel Naovenant
Kabouter Fluitenkruid
Koen Classens
Luuk Lenders
Piano Passion Lianne
Sting Alike
Vrollie- Joekskapel Van Toete Noch Bloaze

Pop Overleg Venray komt goed uit de verf. In totaal 18 geïnteresseerde muzikanten hadden gehoor gegeven aan de oproep deel te nemen aan deze brainstormsessie waarbij ze geïnformeerd maar ook bevraagd werden over de stand van de Venrayse muziekscene. Het meest gehoorde geluid die avond was dat er geen zichtbare scene in Venray is. De aanwezige muzikanten bleken echter gezamenlijk 29 bands te vertegenwoordigen waaruit afgeleid kan worden dat de scene wel degelijk bestaat maar dat vooral de onderlinge samenhang ontbreekt. En dan is dit nog maar het topje van de ijsberg…

Iedereen kan meedoen

© 2024
Created by LR Internet