Erato

Erato is een gemengd koor en heeft 30 leden. Er wordt meerstemmig gezongen in vier partijen: sopraan, alt, tenor en bas. Erato bestaat al 50 jaar, maar is niet stil blijven staan. Voortdurend blijven ze het repertoire vernieuwen en investeren ze in kwalitatieve koorzang. Zingen is gezond voor lichaam en geest. Samen muziek maken is tegelijkertijd een actieve en ontspannende bezigheid. Regelmatig doen ze mee aan concerten en culturele evenementen.

Er is in de loop van de jaren een gevarieerd repertoire opgebouwd, dat bestaat uit klassieke koorwerken en populaire arrangementen van musicals en filmmuziek.
Ook hebben ze religieuze muziekstukken, zodat ze op verzoek een H. Mis of andere kerkelijke vieringen kunnen opluisteren.

Behalve zingen organiseert Erato elk jaar ook gezellige activiteiten, zoals een fiets- of wandeltocht, een excursie of dagreis, een seizoenafsluiting, een kerstavond en een nieuwjaarsbijeenkomst.

Elke dinsdag repetereert Erato in het gemeenschapshuis van Blitterswijck van 20.30 - 22.15 uur. Het koor staat onder leiding van Lars Nelissen, pianist en kerkmusicus. De instrumentale begeleiding is in handen van Els Peterink.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet