De Sjanellekes

De Sjanellekes is een smartlappenkoor uit Venray dat is opgericht in 2001 n.a.v. een feestje bij de lokale tennisvereniging. Een aantal vrouwen beleefden daar veel plezier aan het meezingen van smartlappen: dit was de geboorte van de Sjanellekes. Geheel in stijl met deze naam dragen ze Chanelpakjes die door de Sjanellekes zelf ontworpen en gemaakt zijn; een feest om te zien.

De Sjanellekes zingen echte smartlappen en levensliederen, sommigen al generaties oud, maar ook gaan ze niets voorbij aan de nieuwste hits in dit genre. Voor iedere gelegenheid en publiek wordt een passende selectie uit het uitvoerige repertoire gemaakt. Momenteel bestaat het koor uit een groep van 38 vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden maar met een gezamenlijke passie: het zingen van het Nederlandse levenslied. Gezelligheid staat daarbij hoog in het vaandel! 

Iedere maandagavond is er repetitie onder leiding van dirigent Gerdie Alards. De Sjanellekes treden minimaal een keer per maand op door het hele land in verzorgingstehuizen, op smartlappenfestivals, bruiloften, privéfeestjes oid. Ook organiseren ze ieder jaar het smartlappenfestival 'Smart uut os Hart' in het centrum van Venray. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet