Guus Seibert

Kunstenaar Guus Seibert is gespecialiseerd in beelden van marmer of Belgisch hardsteen. Het onderwerp is meestal het abstracte vrouwenfiguur.

Begin jaren negentig is Guus Seibert gaan schilderen. Hierbij waren de oerknal, het heelal, primaire kleuren en chemische reacties mijn inspiratiebron. De laatste tien jaar houdt hij zich vooral bezig met ruimtelijk werk. Hij makat objecten van ijzer, vaak met geometrische vorm. Steeds is het doel streven naar eenvoud, zowel in vorm als techniek. Het niet kunnen verwezenlijken van ronde vormen in ijzer bracht hem er toe te gaan beeldhouwen.

Beeldhouwen combineert de vrijheid van het schilderen, waarbij je je gevoel kan volgen en het planmatige van het werken met ijzer, waarbij je via studiemodellen alle bewerkingen van te voren moet overdenken. Het begin van het leven, natuurlijke vormen en de vrouw zijn onderwerpen die in abstracte vorm veel in zijn werk terug komen. De steensoort marmer geeft mooi uitdrukking aan natuurlijke vormen en vrouwelijke schoonheid. De marmeren sculpturen zijn vooral voor binnenshuis, terwijl de kleinere ijzeren objecten buiten in mijn tuin en boomgaard staan. De grotere objecten staan in de wei te midden van mijn koeien.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet