Test

Openluchtmuseum de Locht

Openluchtmuseum de Locht onderzoekt, documenteert en vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de mens op de schrale zandgronden in Noord-Limburg bij de zoektocht naar voedsel, kleding en onderdak.

Door kennis en verhalen uit het verleden te delen en te laten beleven, helpen wij om het heden te verklaren en inspireren wij bij de keuzes voor morgen!

We willen onze verhalen uit het verleden op aansprekende wijze overbrengen aan jong en oud en daarmee een bijdrage leveren aan actuele keuzes. Onze ambities:

  • We vertellen een compleet en inclusief verhaal: het publiek beleeft het verhaal vanuit het perspectief van de verschillende betrokkenen
  • Ons verhaal doet er toe: we willen ons verhaal daarom juist aan de jonge generatie doorgeven
  • Museum zonder grenzen: het verhaal dat wij vertellen speelt zich af in de regio! Daarom vertellen wij ook daar het verhaal!
  • Duurzaamheid begint bij jezelf: Bij de zoektocht naar voedsel, kleding en onderdak speelt duurzaamheid een belangrijke rol! Dat merk je in ons museum!

Er valt veel te ontdekken en te beleven in Openluchtmuseum de Locht. Weer of geen weer, er is altijd wat te doen. We hebben keigave (gratis) speurtochten. Ga met Sefke en Doortje op ontdekkingsreis door het museum, zet de tijd eventjes een eeuw terug, dan zie je hoe het leven er toen uitzag op het Noord-Limburgse platteland. Leerzaam en… heel erg leuk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet