Test

Martin Art - Beeldende kunst

Al 7 jaar verzorgt  de stichting ”martinart” workshops Kunst en techniek voor kinderen van de basisschool. Deze workshops worden op diverse scholen al jaren gegeven in Venray en daarbuiten. Ook dit jaar kunnen scholen weer kiezen uit verschillende workshops die klassikaal gehouden worden. De workshops kunnen aan thema’s worden ingepast. De stichting draagt zorg voor al de te gebruiken materialen.

  

Bestemd voor groep 7 en 8

1.Kunst-kijken, Een cursus waarbij de leerlingen in groepjes van twee diverse schilderijen gaan bekijken, waarbij een van hen geblinddoekt wordt en deze leerling door de ander begeleid wordt naar een schilderij. Daar wordt hem verteld wat er op het schilderij te zien is. Daarna in de klas moet de geblinddoekte zonder doek een houtskooltekening maken van hetgeen hij gehoord heeft. Hierbij gaat het om vertrouwen bij begeleiding, goed communiceren, goed luisteren en tekenen.

 

 Bestemd voor de groepen 4 t/m 8

2.Workshop houtskooltekenen. Kinderen leren te werken met het oermateriaal houtskool. Ze leren  groot te werken, niet bang te zijn het kan niet mislukken. We beginnen met een powerpoint-presentatie over kunstgeschiedenis en de oorsprong van het houtskooltekenen.

Bestemd voor de groepen 7 en 8

3.Workshop ondergrondse infrastructuur. Wat zit er onder de grond. Kinderen weten dat er water uit de kraan komt, ze tv kunnen kijken en dat met gas en  elektra gekookt kan worden. Maar waar komt dit vandaan? Hoe komt de energie, water en elektra het huis binnen? De workshop begint  eerst met een powerpoint-presentatie. Daarna gaan ze aan de slag  in groepjes van 4 om op een grote plaat een huis in te richten en kabels en leidingen te leggen vanaf de hoofdleidingen in de straat naar het huis.

 Bestemd voor de groepen 5 t/m 8 

4.Workshop Architectuur Bouwen. De workshop begint eerst met een powerpoint-presentatie  over kunst en architectuur, daarna gaan de kinderen in groepjes van 4 aan de slag met een bouwpakket diverse plaatjes tempex en coctail-prikkers om een bouwwerk in elkaar te zetten. Dit kan gekoppeld worden aan een bepaald Thema. Belangrijk is het samenwerken.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet