Test

Just Kids kinderyoga

JUST KIDS KINDERYOGA 

 

Wie ben ik.. 

Mijn naam is Linda. Van origine ben ik leerkracht speciaal onderwijs en gespecialiseerd in gedrag, stoornissen, syndromen en trauma. Daarnaast heb ik tot voor kort gewerkt met kinderen en jeugd die uitgevallen zijn binnen het onderwijs. Sinds ik docent Kinderyoga werd, ben ik er van overtuigd dat yoga voor veel goeds kan zorgen voor kinderen. Voor ieder kind! Om juist verder te stimuleren tot positieve ontplooiing of om te helpen dat verloren stukje terug te vinden.  

 

Yoga voor Kinderen 

Met yoga werken de kinderen vaak samen. Ze leren letterlijk op elkaar te steunen en te vertrouwen door samen yoga en aandacht oefeningen te doen. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Yoga houdingen (asana’s), fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan de zelfstandigheid en het oplossen van problemen. Daarnaast is een belangrijk onderdeel dat de ‘eigen IK’ verder ontwikkeld wordt, waardoor een kind zijn of haar plek leert kennen binnen onze cultuur en daar dus een eigen vorm aan mag geven. Ontwikkeling in de breedste zin van het woord.  

 

Het is belangrijk om tijdens een verwerkende opdracht datgene wat is geleerd om te zetten in creatief handelen en er beeld aan te geven. Tenslotte voelen en ervaren kinderen met hun eigen lijf wat bewegen, voelen en ontwikkelen met je doet. Yoga geeft rust en ontspanning. Een uitermate geschikte manier om je kind te laten ontladen en het hoofd leeg te maken.  

 

Yoga voor Onderwijs 

Wij bieden clinics aan binnen het onderwijs, werken mee aan projecten of komen een aantal weken in de klas. Dit kan cultuur gericht, cultuur verbredend, maar ook werken we hierbij aan doelen en worden alle lessen op maat aangeboden. Vooraf is overleg mogelijk en wensen kunnen worden aangegeven. Leergebieden als rekenen, taal en spelling kunnen geïntegreerd worden in de lessen, maar ook sociaal emotionele (groeps)-doelen kunnen de boventoon voeren. Wij bieden handvatten aan leerkrachten, om delen van yoga te kunnen integreren binnen hun groep. Om zo focus of juist ontspanning en ontlading te stimuleren en daarnaast aan gedrag te kunnen werken en de groep positief te blijven benaderen. Voor iedere klas op maat en voor ieder kind op maat.

Dus wil jouw school graag cultuur verrijken met Kinderyoga?!

Laat het me dan weten!

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet