Op zondag 12 januari heeft Stichting Theehuisconcert het Osiris Trio uitgenodigd. Zij brengen deze zondagmiddag het aandenken van een grote kunstenaar. Het Osiris Trio bestaat uit Peter Brunt (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano). Benieuwd? Kom & geniet!

Op een winterochtend in Rome, 1881, begint Pjotr Iljitsj Tsjaikovski met lichte tegenzin te werken aan het pianotrio dat zijn rijke beschermvrouwe Nadezjda von Meck bij hem heeft besteld. Pjotr Iljitsj wíl helemaal geen pianotrio schrijven, hij vindt de instrumenten slecht bij elkaar klinken, dat heeft hij meermaals gezegd. Vanuit het perspectief van de cellist is dat te begrijpen, die moet immers opboksen tegen het geweld van de piano en de viool, die hij zowel in timbre als in volume nooit kan verslaan. Tsjaikovski is een genie. Hij kent het geheime wapen van de cellist en neemt de enige juiste beslissing; hij laat de cello meteen vanaf het begin een hemelse melodie zingen in zijn meest dankbare register. Daarmee overtuigt Pjotr Iljitsj ook zichzelf, en hij geeft zich over aan het componeren van een van de mooiste kamermuziekwerken die wij kennen. Met zijn lengte van 50 minuten een van de langste pianotrio’s en misschien daardoor te (!) zelden geprogrammeerd?

Als antipasti voor dit hemelse hoofdgerecht serveert Osiris Trio een aantal ‘Brandelli’ (‘Flarden’), in 2002 speciaal voor hen geschreven door de Amerikaans-Nederlandse componist Ron Ford, zeer korte afwisselende muzikale miniaturen.

Dit concert duurt een uur en heeft geen pauze, drankje na afloop

Wanneer? Zondag 12 januari 2019
Waar? Odapark, Venray
Tijd? 15.30u
Entree? Tot 18 jaar en conservatoriumstudenten: €10,- |18 jaar en ouder: €20,-

Klik hier voor meer informatie. 

Theehuisconcert: Osiris Trio

Wanneer: 12 januari 2020
Waar: Venray - Odapark
Tijd: 15:30 uur
Voeg toe aan agenda 20-01-12 20-01-12 Europe/Amsterdam Theehuisconcert: Osiris Trio http://www.culturavenray.nl Venray - Odapark Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by