Test

Terug naar Rowwen (Christiaan) Hèze

Wanneer: 17 november 2023
Waar: schouwburg | Venray
Tijd: 20:15u
Entree: 23,50 euro
Tickets bestellen
Meer informatie Voeg toe aan agenda 23-11-17 Europe/Amsterdam Terug naar Rowwen (Christiaan) Hèze http://www.culturavenray.nl schouwburg Cultura Venray info@culturavenray.nl

Het zal je maar gebeuren: als wees in de mooie prachtige Peel gaan wonen in een zelf gebouwde plaggenhut om vervolgens de liefde van je leven te zien sterven. Dat overkwam Christiaan Hèze in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het verdriet...zo groot...dat hij eronder bezwijkt en zijn heil zoekt in de eerste kroeg van America: Boëms Jeu. Hij verwaarloost zijn dochter, stinkt, eet rottende kadavers en is door een noodlottig ongeval zijn linker oog verloren. Het dorp vreest voor de ziektes die hij verspreid en verdenkt hem van vee diefstal. Dan hebben ze er genoeg van en besluiten ze hem uit het dorp te verjagen. 

Kan de Rowwe het lot nog keren en de liefde van zijn dochter terug winnen? Praat de Rowwe tegen zichzelf uit waanzin? Of....is er meer dat rond dwaalt op de peel? 

In deze theaterproductie zijn toneel en muziek in een prachtig evenwicht. Muziekvereniging St Caecilia America besloot de geschiedenis van America te verweven in een gloednieuwe theater show. Eenmaal in de geschiedenis van America gedoken kwamen ze al snel bij het ontstaan van de band Rowwen Hèze uit. Hoe komt deze Limburgse band aan de naam die ruim 100 jaar geleden door de Peel klonk? Ze besloten dit te gaan vertellen in een magische en meeslepende theaterproductie. De samenwerking tussen Peggy's productiehuis met meer dan 30 acteurs en de muziekvereniging met meer dan 50 muzikanten onder leiding van Chris Deriks is er een met een gouden randje. 

Terug naar agenda
© 2023
Created by LR Internet