Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar! “Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk: zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”. Dit was de reactie van de jazzpianist Johan Clement toen hij de blues en jazz zangeres Barbara St.James voor de eerste keer hoorde optreden. Dat was ook de reactie toen de organisatie van Mariakapel Holthees haar hoorden optreden in Nijmegen.

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.
Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.
Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting,  Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als ‘bijzonder talent’ werd aangenomen. Zowel in binnen als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Beluister haar op YouTube en en je hoort dat zij de blues in al haar vezels heeft, zij is de blues.

Mariakapel Holthees: Barbara St. James

Wanneer: 15 december 2019
Waar: Holthees - Mariakapel Holthees
Tijd: 15:30 uur
Entree: €12,50
Meer informatie
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 19-12-15 19-12-15 Europe/Amsterdam Mariakapel Holthees: Barbara St. James http://www.culturavenray.nl Holthees - Mariakapel Holthees Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by