In dit laatste theehuisconcert in de reeks van het Narration Kwartet in de serie Ode aan Beethoven worden de volgende strijkkwartetten gespeeld: Opus 18/3, 130 en 135. Johannes Leertouwer (viool), Anneke van Haaften (viool), Dorothea Vogel (altviool) en Viola de Hoog (cello) zorgen deze middag voor mooie muzikale klanken. Dit concert zal worden ingeleid door Frits Schutte, collectiebeleid en -beheer NMF. Benieuwd? Kom & geniet!

Het verhaal van het Narratio begon in 2009 toen het kwartet op uitnodiging van de directie van het Festival Oude Muziek Utrecht de vijf laatste kwartetten van Beethoven uitvoerde op 5 opeenvolgende avonden in het Festival.Juist deze late Beethoven kwartetten worden nog steeds zeer weinig gespeeld op oude instrumenten met darmsnaren en lichte 19e eeuwse strijkstokken.In het Beethoven-jaar 2020 voert het Narratio Kwartet alle 17 strijkkwartetten uit in zes programma’s, op dezelfde manier gerangschikt als het beroemde Rosé kwartet dat honderd jaar geleden in Wenen deed.

Omdat de première van deze uitvoeringen moest plaatsvinden tijdens het Festival, deed het Narratio de nodige ervaring op door in 2008 veelvuldig tussen de schuifdeuren op te treden.Daar werd snel duidelijk hoeveel het directe contact met de luisteraars in huiskamers en kleine zalen bijdragen aan het intieme karakter van de muziek. Sindsdien werkte het Narratio Kwartet ‘van achter naar voor’ door met als resultaat de complete cyclus in het Beethoven jaar 2020. Nog steeds zijn de strijkkwartetten die dit repertoire op historische instrumenten spelen wereldwijd op de vingers van één hand te tellen.

Vanwege de coronapandemie is dit evenement afgelast! 

Afgelast! Theehuisconcert: Narratio Kwartet Part III

Wanneer: 17 mei 2020
Waar: Venray - Odapark
Tijd: 14:45u
Entree: Tot 18 jaar en conservatoriumstudenten: €10,- | 18 jaar en ouder: €20,-
Meer informatie
Voeg toe aan agenda 20-05-17 14:45 20-05-17 Europe/Amsterdam Afgelast! Theehuisconcert: Narratio Kwartet Part III http://www.culturavenray.nl Venray - Odapark Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by