Vanaf zondag 8 september is de nieuwe expositie in het Odapark te bewonderen. Om 12.00u wordt deze expositie geopend deze dag. De expositie toont werk van acht kunstenaars die drie generaties vertegenwoordigen van Nederlandse kunstenaars met een Molukse achtergrond. Odapark wil daarmee een beeld schetsen van de invloed die de gemeenschappelijke geschiedenis van de kunstenaars op hun werk heeft.

Van de kunstenaars Rogier Roeters (tekeningen, video), Ben Manusama (schilderijen), Shelly Lapré (projecten, educatie, performance), Sias Fanoembi (sculpturen), Kim Pattiruhu (foto’s, video), Kitty Luhulima (tekeningen), Ingrid van der Hoeven (sculpturen) en Pieter Latul (schilderijen) verwijst alleen de laatste in zijn werk rechtstreeks naar de periode in de barakken. Ben Manusama verbeeldt in zijn werk de treinkapingen door Zuid-Molukkers in de jaren zeventig. Kim Pattiruhu richtte haar lens in Indonesië op plekken vanwaar de Molukkers in 1951 naar Nederland vertrokken. Shelly Lapré laat onder meer (hut)koffers zien.

De expositie ART IS A SHELTER: RUMAH is de eerste in een tentoonstellingenreeks met de titel ART IS A SHELTER. Kunst als schuilplaats en toevluchtsoord. Voor elke editie nodigt Odapark een groep kunstenaars uit. Centrale vraag is steeds in hoeverre de aard van de groep invloed heeft op de kunst die zij maken. Elke editie krijgt een eigen shelter, die nadien een plek in het Beeldenbos van Odapark krijgt, om te beginnen de barak van RUMAH. De reeks ART IS A SHELTER, voorlopig zijn er drie tweejaarlijkse edities gepland, haakt aan op het actuele vluchtelingenthema en verwijst daarnaast onder meer naar de positie van kunst in deze wereld. Kunst kan immers ook als een shelter dienen.

Wanneer? Zondag 8 september 2019 tot en met zondag 12 januari 2020
Waar? Odapark, Venray
Tijd? Dinsdag t/m zondag van 11.00u t/m 17.00u | Tijdens de openingstijden van het Odapark

Expositie Art is a shelter: Rumah

Wanneer: 08 september 2019
Waar: Odapark
Tijd: 11:00
Voeg toe aan agenda Europe/Amsterdam Expositie Art is a shelter: Rumah http://www.culturavenray.nl Odapark Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by