Test

30 jaar Literair Café / Roojse Dichter

Wanneer: 22 september 2023
Waar: Wijkcentrum Brukske | Venray
Tijd: 19:30u
Entree: € 7,50
Tickets bestellen
Meer informatie Voeg toe aan agenda 23-09-22 Europe/Amsterdam 30 jaar Literair Café / Roojse Dichter http://www.culturavenray.nl Wijkcentrum Brukske Cultura Venray info@culturavenray.nl

Iedereen die Literair Café Venray met regelmaat volgt, weet dat Stichting Literair Café Venray in 2023 haar dertigjarig jubileum viert. Dit willen wij, Literair Café Venray, tijdens een bijzondere, gevarieerde avond samen vieren. Samen met onze genodigde gasten, seizoenpashouders, oud-bestuursleden en verder iedereen, die graag kennis wil maken met Stichting Literair Café Venray en haar literaire activiteiten en zin heeft in een gezellige avond, die wij het thema ‘Humor’ hebben meegegeven.
Deze jubileumavond vindt plaats op vrijdagavond 22 september in Wijkcentrum Brukske (Kiosk 5, 5802 NP) in Venray en begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. We hebben voor u een bijzonder programma weten samen te stellen, dat iedereen zal aanspreken en waarvan iedereen zeker zal genieten. We willen hierbij zeker ook vermelden, dat deze feestelijke avond mede mogelijk wordt gemaakt door de ondersteuning van de Gemeente Venray, het Letterkundig Centrum Limburg in Roermond, Reintjes Bloemen in Veulen en Manders Verhuur in Oostrum.


We kunnen nu wel al een paar tipjes van de sluier oplichten en vertellen wie er een bijdrage aan deze avond zullen gaan leveren: Helga Cornelissen uit Oostrum, buutreedner met een natuurlijk, hoe kan het anders, humoristische buut. Verder Hetty Kleinloog, (toneel)schrijfster, tekstdichter en docent creatief schrijven. Zij geeft een interactieve lezing, c.q. workshop, met als thema: ‘Wie lacht niet die de mens beziet’. Voor muzikale intermezzi en omlijsting komt Luuk Lenders naar ons. Deze muzikale duizendpoot, illustrator, en schrijver uit Meerlo, maakt muziek met allerhande instrumenten en vaak met meerdere tegelijk. Wanneer Luuk Lenders op het podium staat neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, weer humor en natuurlijk prachtige muziek. En …… de originele aquarel van de hand van onze voorzitter Frans Schmeetz, die op de uitnodiging voor deze avond staat, zal onder de aanwezigen verloot gaan worden.


Maar, zeker het hoogtepunt van deze avond. Cultura Venray, BiblioNu Venray en Literair Café Venray zijn ook samen op zoek gegaan naar een eerste Venrayse stadsdichter en zij zijn dan ook verheugd, dat zij op deze feestavond de ‘Roojse Dichter’ aan u voor kunnen stellen. Wie het is geworden? Dat, de naam van deze eerste Roojse Dichter zullen we pas, op 22 september a.s. op onze jubileumavond aan alle aanwezigen en Venray bekend maken. De Roojse Dichter zal natuurlijk ook zélf aanwezig zijn en zich met zijn eerste gedicht over en voor Venray aan u voorstellen.


Voor deze avond wordt een een kleine entreeprijs  gevraagd. Aan de seizoenpashouders en leden van BiblioNu vragen we € 5,- (bij het vertonen van een BiblioNu-pas of Seizoenpas), aan de overige bezoekers € 7,50 en die bedragen zijn inclusief koffie of thee met wat lekkers.

Terug naar agenda
© 2023
Created by LR Internet