We leven in een wereld gedomineerd door cijfers. Waarde drukken we uit in geld. En we laten steeds meer over aan de ‘vrije markt’: zorg en welzijn, onderwijs, kunst en cultuur. Maar van links en rechts, hoog en laag klinkt steeds luider dat dit systeem dat streeft naar oneindige groei, niet meer houdbaar is. In deze editie van Door de Loep volgen we de zoektocht van Amber Bloos naar hoe een nieuwe economie eruit zou kunnen zien. Ben jij erbij op donderdagavond 8 december vanaf 19.30 uur?

Amber Bloos (Utrecht, 1992) is een veelzijdig, sociaal en maatschappelijk betrokken creatief producent en maker. Ze is kernlid bij Stichting Nieuwe Helden. Amber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en rondde haar master Cultuursociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam cum laude af. Amber coo╠łrdineert, onderzoekt, schrijft en maakt. Ze werkt graag aan projecten op het kruisvlak van kunst en maatschappij. Samen met twee anderen initieerde ze VALUE Magazine. Via interviews, verhalen, infographics, columns, fotoseries en illustraties worden daarin nieuwe wegen naar een ander economisch stelstel verkend. Geen doemscenario’s of abstracte theorieën, maar hoopgevende visies en concrete voorstellen en initiatieven.

 

Door de Loep: Amber Bloos

Wanneer: 08 december 2022
Waar: museum van bommel van dam
Tijd: 19:30u
Entree: 7,50 euro
Tickets bestellen
Voeg toe aan agenda 22-12-08 19:30 22-12-08 Europe/Amsterdam Door de Loep: Amber Bloos http://www.culturavenray.nl museum van bommel van dam Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by