De organisatie van de Stichting Winterpret Venray heeft moeten besluiten om de aanleg van een ijsbaan in het centrum van Venray dit jaar wederom te annuleren. Door hogere kosten en veel onzekerheden was de uitdaging voor de stichting Winterpret Venray te groot om dit jaar opnieuw een grote ijsbaan met echt ijs te realiseren.

Hopelijk dat in december 2023 de ‘normale’ ijsbaan weer terugkomt.

Intussen hebben de Stichting Venray Centraal, Winterpret Venray en de Kerststal Venray samen een oplossing bedacht om ook dit jaar in december toch het Venrayse centrum in winterse sferen te brengen.

 

Om toch in het Venrayse centrum activiteiten te ontwikkelen, hebben Venray Centraal, Winterpret Venray en de Kerststal Venray samen bekeken op welke manier het gehele centrum kan genieten van deze bijzondere tijd van het jaar. Traditioneel verschijnt vanaf zaterdag 10 december t/m zaterdag 31 december 2022  op de Grote Markt de Kerststal, de draaicarrousel en de kerstboom.

Daarnaast zal nu op het Schouwburgplein een kunststof ijsbaan komen te liggen van 100 m2, waardoor de jeugd t/m 14 jaar toch GRATIS kennis kan maken met het schaatsen.

Deze ijsbaan op het Schouwburgplein staat vanaf zaterdag 17 december t/m vrijdag 30 december 2022. De baan zal regelmatig geschraapt worden en de schaatsen worden regelmatig geslepen, waardoor de ervaring op het kunstijs amper zal onderdoen voor het echte ijs. Met eigen schaatsen mag je er niet op, maar de schaatsen worden ook GRATIS ter beschikking gesteld.

Terwijl de ouderen kerstinkopen doen of vanaf het nabij gelegen terras toekijken kunnen kinderen genieten op het ijs. Compleet overkapt en met discolampen is een sfeer verzekerd en eventueel slecht weer zal niet storen.

 

Feestweekend

 

Het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december wordt een feestweekend, waarbij buiten de kerststal en de ijsbaan er in het centrum tal van activiteiten zijn.  Muziekverenigingen, koren of Joekskapellen zullen het Venrayse centrum vrolijker maken door hun muziekwerken te laten horen. Voor de concrete invulling is de organisatie op zoek naar muziekverenigingen, joekskapellen of talenten, die hier een muzikale bijdrage in kunnen leveren, deze kunnen zich melden via info@winterpretvenray.nl of activiteiten@venray-centraal.nl . En er komen zeker nog meer verrassingen om in deze periode het kerstgevoel in het Venrayse centrum te verhogen.

ijsbaan Venray

Wanneer: 10 december 2022
Waar: centrum venray
Tijd: 01:00u
Voeg toe aan agenda 22-12-10 01:00 22-12-30 Europe/Amsterdam ijsbaan Venray http://www.culturavenray.nl centrum venray Cultura Venray info@culturavenray.nl

Terug naar agenda

Aankomende evenementen

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by